Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Φοιτητικές εκλογές: Φιάσκο για μια ακόμα χρονιά με διπλές κάλπες και δύο «νικητές»

Φοιτητικές εκλογές

Το «φιάσκο» που ακούει στο όνομα «φοιτητικές εκλογές» επαναλήφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με την προσκείμενη στη ΝΔ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την προσκείμενη στο ΚΚΕ Πανσπουδαστική να δηλώνουν και οι δύο νικητές.

Όπως και πέρσι, σε αρκετά τμήματα στήθηκαν δύο διαφορετικές κάλπες παράλληλα, καθώς η Πανσπουδαστική δεν αναγνωρίζει σε αρκετές περιπτώσεις παλιούς φοιτητικούς συλλόγους, στους οποίους ωστόσο συμμετέχει η ΔΑΠ.

Ως αποτέλεσμα, η κάθε φοιτητική παράταξη έβγαλε ξανά τα δικά της αποτελέσματα, μην αναγνωρίζοντας αυτά από τις κάλπες στις οποίες δεν συμμετείχε.

Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ υποστηρίζει πως με καταμετρημένες 89 κάλπες, για τους φοιτητικούς συλλόγους στους οποίους συμμετείχε, έλαβε ποσοστό 48,1% έναντι 28,56% της Πανσπουδαστικής και 4.15% της ΠΑΣΠ.

Από την πλευρά της η Πανσπουδαστική, με βάση από το 50% των καλπών στις οποίες συμμετείχε εκείνη, εμφανίστηκε και εκείνη νικήτρια, με τον γραμματέα της ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Κωτσαντή να δηλώνει μάλιστα πως «κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ή να αλλοιώσει τη φωνή της νέας γενιάς». Η Πανσπουδαστική δηλώνει πως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήρθε στη δεύτερη θέση.

Και οι δύο παρατάξεις κατηγορούν η μία την άλλη για προσπάθεια νοθείας.

Ειδικότερα, η ΔΑΠ κατηγορεί την Πανσπουδαστική πως επιμένει να αναγνωρίζει «την κάλπη – φάντασμα που έστησε μόνη της πριν από μια εβδομάδα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη – και στην οποία δεν πάτησε κανείς». Καταγγέλλει μάλιστα, πως μέσα σε δύο ώρες, η παράταξη του ΚΚΕ άλλαξε τον αριθμό των φοιτητικών συλλόγων που υποστηρίζει

Από την πλευρά της η Πανσπουδαστική αναφέρει πως «το κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης των φοιτητικών συλλόγων έπεσε στο κενό».

Πάντως και οι δύο παρατάξεις συμφωνούν για την κατρακύλα της φοιτητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Bloco, η οποία συγκέντρωσε ποσοστά κοντά στο 2%.