Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Έξαλλος ο Φίλης με την απόφαση της Ιεραρχίας: «Άλλα έλεγε ο Ιερώνυμος στο Μαξίμου, άλλα ψήφισε σήμερα»

Νίκος Φίλης. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Φίλης. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Την έντονη διαφωνία του με την απόφαση της Ιεραρχίας σχετικά με το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών εξέφρασε ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, κάνοντας λόγω για «παιχνίδια εκκλησιαστικής διπλωματίας» που βάζουν φρένο στη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου.

Ο κ. Φίλης μίλησε στο ραδιόφωνο News24/7, λίγο πριν την ανακοίνωση του Μαξίμου, η οποία ανακοινώθηκε στην η εκπόνηση νομοσχεδίου στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος της συνάντησης Τσίπρα-Ιερώνυμου και η συνέχιση του διαλόγου.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας πάντως αμφισβήτησε κατά πόσο μπορεί να συνεχιστεί με αυτό τον τρόπο ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών. «Αυτό ξέρετε πως το λένε: Τα εμα εμα και τα σα εμά», ανέφερε.  «Μπορεί να συνεχιστεί ο διάλογος έτσι;» αναρωτήθηκε ρητορικά, εξηγώντας πως «η δήλωση του πρωθυπουργού ήταν εν σύνολω και όχι ότι συμφέρει τον καθένα».

«Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά σίγουρα είναι ένα φρένο», υποστήριξε ο Ν. Φίλης.

Ο κ.Φίλης σχολίασε επίσης ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρά τα όσα είπε μπροστά στο τζάκι του Μαξίμου, ψήφισε άλλα τελικά. «Αφού είναι ομόφωνη απόφαση, αυτό καταλαβαίνω, μακάρι να διαψευστώ», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος υποστήριξε ότι το ίδιο είχε γίνει και με το μακεδονικό το ίδιο, καθώς ο αρχιεπίσκοπος είχε πει αρχικά όχι στα συλλαλητήρια αλλά μετά συντάχθηκε με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ομόφωνη απόφαση από την Ιεραρχία: Δεν συζητάμε αλλαγή της μισθοδοσίας των κληρικών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα «όπλα» το Μαξίμου: «Εμείς αποφασίζουμε για τους κληρικούς» – Μετατρέπει σε νομοσχέδιο την αρχική συμφωνία!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο ΑΠΕ: Με ικανοποίηση χαιρετίζω την ανακοίνωση του Μαξίμου για την απόφαση της Ιεραρχίας!