Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019 -Πορτογαλία: Επικράτηση των Σοσιαλιστών με 10 μονάδες διαφορά δίνει exit poll

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα αναμένεται να κερδίσει τις ευρωεκλογές στην Πορτογαλία, προηγούμενο με ποσοστό 30-35%, σύμφωνα με exit poll του κρατικού δικτύου RTP.

Το κεντροδεξιό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα προβλέπεται να εξασφαλίσει ποσοστό μεταξύ 20-24% στις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση. Όπως όλα δείχνουν,  το Αριστερό Μπλοκ (BE) θα ακολουθήσει, εξασφαλίζοντας 9-12% και μετά το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα (PCP), με ποσοστό 7-9%. Έδρες στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φαίνεται ότι θα εξασφαλίσει και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα CDS (5-7%), καθώς και το PAN (4-6%).

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το exit poll, το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας (PS) θα εξασφαλίσει 8-9 έδρες (+1) σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2014, αποτέλεσμα που ανοίγει το δρόμο για νέα επικράτηση του πρωθυπουργού, Αντόνιο Κόστα στις εθνικές εκλογές που προγραμματίζονται για τις 6 Οκτωβρίου.