Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ενέργεια

Έρχεται τριπλή κυβερνητική παρέμβαση: Νέα επιταγή ακρίβειας, λύση για αποκοπές ρεύματος, πλαφόν στο ρεύμα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ερχόμενη Παρασκευή, 6 Μαΐου πιθανόν να είναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει να αποκαλύψει, από το βήμα του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας το εθνικό σχέδιο για την ριζική αντιμετώπιση της ακρίβειας που βιώνουν οι πολίτες τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με απολύτως ενημερωμένες πηγές του mononews.gr, το κυβερνητικό επιτελείο σχεδιάζει να είναι έτοιμο, ώστε ο Πρωθυπουργός να σκιαγραφήσει τις κυβερνητικές παρεμβάσεις που θα «τελειώνουν» έστω και προσωρινά το πρόβλημα που μαστίζει την κοινωνία και προκαλεί ισχυρή πίεση στην κυβέρνηση.

Παρεμβάσεις σε τρεις πυλώνες

Ο πρώτος πυλώνας έχει να κάνει με την εξαγγελία μιας νέας επιταγής ακρίβειας στα πρότυπα του στοχευμένου μέτρου για τους πιο αδύναμους, που εφαρμόστηκε ήδη με επιτυχία. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, εξετάζεται αυτή τη φορά να ξεπεράσει τα 200 ευρώ και να αφορά περισσότερους πολίτες.

Ο δεύτερος πυλώνας έχει να κάνει με το γνωστό μέτρο της επιβολής πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου στην χονδρική. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου στα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Αυτό το μέτρο χρειάζεται σοβαρό budgeting από το Κυβερνητικό επιτελείο και θα οδηγήσει σε πτώση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, οριζόντια για όλους του πολίτες. Η Κυβέρνηση ελπίζει πως από τη στιγμή που θα το ανακοινώσει, δεν θα αργήσουν και οι Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες ώστε να σηκώσουν και Βρυξέλλες ένα μέρος του ποσού των 2 δισ. Ευρώ και να απελευθερωθεί κάποιος δημοσιονομικός χώρος που θα τροφοδοτήσει άλλες παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα…

Αυτές του τρίτου πυλώνα, που αποκαλύπτει το mononews.gr και έχουν να κάνουν με κάποιου είδους λύση για τις αποκοπές ρεύματος σε πολίτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα υψηλά τιμολόγια. Η Κυβέρνηση δέχεται σφοδρή κριτική και αν και υπογραμμίζει πως οι αποκοπές είναι λιγότερες από ότι στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλ’αυτά αναγνωρίζει το πρόβλημα.

Το Συνέδριο εξ άλλου της Νέας Δημοκρατίας έχει το σύνθημα «δίπλα σε κάθε πολίτη» και αν ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να προχωρήσει σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις θα απαντήσει στην έντονη κριτική της αντιπολίτευσης, θα επιχειρήσει να δείξει με αποφασιστικό τρόπο πως η Κυβέρνηση έμπρακτα στέκεται δίπλα σε όσους πλήττονται και θα δώσει νέο οπλοστάσιο στο κόμμα το οποίο ετοιμάζεται για μία νέα εκλογική μάχη και καλείται τους τελευταίους μήνες να απαντήσει στην κριτική και των πολιτών.

Στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού έλεγε στο Mononews.gr ενόψει του Συνεδρίου πως «αυτή η παράταξη είναι βαθύτατα λαϊκή, είναι απόλυτη προτεραιότητά μας οι άνθρωποι που χρήζουν στήριξης. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα στον πολίτη, θα κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε, αγγίζοντας τα όρια της οικονομίας, χωρίς να ρισκάρουμε την πορεία της χώρας, για να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους».

Πληροφορίες του mononews.gr λένε επίσης πως η επιδότηση καυσίμων θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί (ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι) ενώ όλες οι παρεμβάσεις της Κυβέρνησης θα κρατήσουν και αυτές για όσο χρειαστεί…

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε ισχύ από Ιούνιο τα νέα μέτρα για την ενεργειακή ακρίβεια

Ψάχνονται οι υπουργοί αν τους αφορά η «κίτρινη κάρτα» Μητσοτάκη – Ποιοι φοβούνται ότι θα αλλάξει σε «κόκκινη»

Αυστηρή προειδοποίηση Μητσοτάκη σε υπουργούς: Περισσότερη δουλειά αλλιώς …αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα