Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Επίθεση Πούτιν σε Σαουδική Αραβία για την κατάρρευση των τιμών στο πετρέλαιο

Βλαντιμίρ Πούτιν

Βλαντιμίρ Πούτιν

Επικριτικός κατά της Σαουδικής Αραβίας για τη στάση που τήρησε στην σύνοδο του OPEC+ εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν επέκρινε τη Σαουδική Αραβία στην σύνοδο του ΟΠΕΚ+ για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, επισημαίνοντας τις επιδράσεις που είχε η πανδημία του κορονοϊού στην πτώση της ζήτησης σε πετρέλαιο παγκοσμίως.

«Η κατάσταση στην παγκόσμια αγορά είναι δύσκολη και η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε αισθητή πτώση της ζήτησης σε ενεργειακές πηγές» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια σύσκεψης μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, με θέμα την κατάσταση στις διεθνείς αγορές πετρελαίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση ότι για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην διεθνείς αγορές θα πρέπει να μειωθεί η παραγωγή κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Ο Αλεξάντρ Νόβακ, συμμεριζόμενος την εκτίμηση του Ρώσου προέδρου, επισήμανε ότι για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στον κλάδο πρέπει να καταβληθούν κοινές προσπάθειες για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις οποίες θα πρέπει να συμμετάσχουν όλες οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες που είναι ή δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ.