Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Έπεσε…

Ο ελληνικός λαός μίλησε. Ο φαύλος κύκλος των αδυσώπητων μέτρων που φτωχοποίησε τον μέσο Έλληνα πολίτη, οδηγώντας τον στα όρια της εξαθλίωσης, η λαίλαπα της υπερφορολόγησης και των περικοπών, οδήγησε το εκλογικό σώμα στη θλιβερή διαπίστωση πως τα χρόνια της αριστερής διακυβέρνησης ήταν ό,τι χειρότερο έχει βιώσει η χώρα μας την περίοδο μετά τη μεταπολίτευση.

Ο ελληνικός λαός ωστόσο έχει φωνή. Και σε αυτές τις εκλογές μίλησε, δίνοντας ξεκάθαρο αέρα υπεροχής στη ΝΔ με μια διαφορά που αναμένεται να κινηθεί στην περιοχή των 8 ποσοστιαίων μονάδων ή και παραπάνω. Δηλαδή μια κανονική συντριβή για τον ΣΥΡΙΖΑ που και ο ίδιος έδωσε ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Τα «δωράκια» της τελευταίας στιγμής και οι ψεύτικες υποσχέσεις για μια «Ελλάδα των πολλών», σε συνδυασμό με την παρελκυστική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του όσον αφορά στα μέτρα ανακούφισης των Ελλήνων πολιτών, αποτέλεσαν το «κύκνειο άσμα» μιας κυβέρνησης που δεν έχει τίποτε ουσιαστικό να προσφέρει για το κοινό καλό και περιορίζεται σε πρακτικές μικροπολιτικού χαρακτήρα προς ίδιον όφελος.

Εξάλλου, ακόμη και αυτές τις ύστατες παροχές, ο λαός τις εξέλαβε πρωτίστως ως κοροϊδία εκ μέρους των κυβερνητικών παραγόντων, παρά ως μία ειλικρινή προσπάθεια να αμβλυνθούν οι τεράστιες αδικίες που προκάλεσε η σκληρή δημοσιονομική πολιτική που ακολούθησε το οικονομικό επιτελείο τα τελευταία χρόνια.

Απτό παράδειγμα είναι η περίφημη 13η σύνταξη η οποία δεν ήταν παρά ένα  πενιχρό ποσόν – πολύ μικρότερο φυσικά από τις πραγματικές συντάξεις – το οποίο δεν κάλυψε καμία από τις ουσιαστικές ανάγκες των φορολογουμένων οι οποίοι στην Ελλάδα του 2019 πασχίζουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Αυτή την κυβέρνηση αποφάσισε πλέον το ελληνικό εκλογικό σώμα -πιο ώριμο από ποτέ – να τιμωρήσει.

Τα πρώτα ποσοστά εξάλλου που αποτυπώνονται από τις σημερινές κάλπες είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την αλλαγή που ζητούσαν επί καιρώ οι Έλληνες στο πολιτικό status quo της χώρας.

Και έπεται και συνέχεια.

Οι βουλευτικές εκλογές, οι οποίες όπως όλα δείχνουν δεν αργούν και μάλιστα με τα σημερινά δεδομένα καθίσταται κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσα και μάλιστα τον προσεχή Ιούνιο.

Με αυτές τις εκλογές, οι πολίτες αναμένεται να επισφραγίσουν τη βούληση αυτή για πολιτική αλλαγή, προκειμένου η χώρα να σταθεί και πάλι στο ύψος της.

Ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει τα πάντα. Και θα το πράξει. Αυτή είναι και η αρετή της Δημοκρατίας.