Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 13 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ – Τι λένε για ελληνοτουρκικά, οικονομία και ασφάλεια

μητσοτάκης τσιπρας

Προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, με βάση την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, το Κίνημα Αλλαγής 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου 4,5%, ενώ το ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη λαμβάνει 3%. Η “Χρυσή Αυγή” εμφανίζεται ως η μεγαλύτερη εξωκοινοβουλευτική δύναμη, με 2%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί ευρύ προβάδισμα σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με 45% έναντι 27%, ενώ “κανένας από τους δύο” απαντά το 24%.

Στη δημοσκόπηση εμφανίζεται η στήριξη μεγάλου μέρους των πολιτών στις πολιτικές της κυβέρνησης τόσο στην οικονομία όσο και στην εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια, αλλά και η αντίθεσή τους με την πολιτική της για το μεταναστευτικό.  Παράλληλα, το 61% των πολιτών εμφανίζεται να ανησυχεί πολύ ή αρκετά από τις πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας, έναντι 18% που ανησυχεί μέτρια και 15% που ανησυχεί ελάχιστα ή καθόλου.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις κινήσεις της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας, το 55% των ερωτηθέντων τις κρίνει σε σωστή ή μάλλον σωστή κατεύθυνση, ενώ το 36% σε λάθος ή μάλλον λάθος.

Το 54% θεωρεί ότι η κυβέρνηση χειρίζεται λίγο έως πολύ σε σωστή κατεύθυνση το ζήτημα των ελληνοτουρκικών, έναντι 34% που διαφωνεί με αυτή την εκτίμηση.

Με 52% και 54%, οι πολίτες υποστηρίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην κατεύθυνση “βελτίωσης της καθημερινότητας” και στο πεδίο της ασφάλειας, αντίστοιχα.

Μόνον στο μεταναστευτικό, εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση κινείται σε σωστή κατεύθυνση μειοψηφούν, με 34%, έναντι 55% που θεωρούν ότι κινείται προς λάθος.

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 16 και 18 Δεκεμβρίου, σε δείγμα 1.202 ενηλίκους με δικαίωμα ψήφου, με διάστημα βεβαιότητας 95%, εντός του διαστήματος +/- 2,8%.