Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα της ΝΔ με 23 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

μητσοτάκης τσιπρας

Ισχυρό προβάδισμα 23 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ λαμβάνει 45%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22%, το Κίνημα Αλλαγής 5,5%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου 4,5% και το ΜέΡΑ 25 του Γ. Βαρουφάκη 2,5%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση περί του “καταλληλότερου Πρωθυπουργού” με 31 μονάδες, με 53% έναντι 22%.

Το 82% αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά τις δράσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι της πανδημίας του κορονοϊού, με το ποσοστό ακόμη και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν κατά 78% θετικοί ή μάλλον θετικοί έναντι της ανταπόκρισης της κυβέρνησης στην κρίση, μ

Αρνητικά ή μάλλον αρνητικά αξιολογεί τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και την εφαρμογή τους το 14% των πολιτών.

Όσον αφορά πιο ειδικά τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει και εξαγγείλει η κυβέρνηση, το 67% των πολιτών τα κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά, ενώ το 29% αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Το 86% κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, έναντι μόλις 10% που τα κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 46% των πολιτών αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά τη στάση του κόμματος, έναντι 47% που την αξιολογεί αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Συνολικά το 78% όσων έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση δηλώνουν ότι ανησυχεί πολύ ή αρκετά για την πανδημία του κορονοϊού, ενώ το 83% δηλώνει ότι η πανδημία και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού έχει επηρεάσει τη ζωή του.

Το 57% των πολιτών δηλώνει ότι η οικονομική κατάσταση του έχει επηρεαστεί από την έκτακτη συνθήκη που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Το 18% απαντά ότι η κατάστασή του έχει επηρεαστεί μέτρια, ενώ το 20% λίγο ή καθόλου.