Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 17,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης

Με διαφορά 17,5 μονάδων προηγείται στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκε απόψε.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει 41,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το Κίνημα Αλλαγής 7%, το ΚΚΕ 6%, η “Ελληνική Λύση” 4% και το ΜέΡΑ25 2,5%.

Χωρίς αναγωγή, τα ποσοστά διαμορφώνονται στο 39,5% για τη ΝΔ, 23% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 6,5 για το ΚΙΝΑΛ, 5,5% για το ΚΚΕ, 4% για την “Ελληνική Λύση και 2,5% για το ΜέΡΑ25.

Εμφατικό προβάδισμα συνεχίζει να διατηρεί ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ερώτηση περί “καταλληλότερου” για τη θέση του Πρωθυπουργού, με 46%, ενώ ακολουθεί ο “Κανένας” με 26%. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συγκεκριμένη ερώτηση λαμβάνει 24%.

Το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά ως θετικές ενέργειες της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, ενώ το 34% τις αποτιμά αρνητικά.

Μόλις το 10% των πολιτών εκτιμά ότι η Τουρκία έχει ειλικρινή διάθεση αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το 80% θεωρεί ότι η Άγκυρα δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση.

Το 18% αξιολογεί θετικά τη στάση της Γερμανίας στο πεδίο των ελληνοτουρκικών διαφορών, ενώ το 68% την αξιολογεί αρνητικά.

Για τη Γαλλία, η εικόνα είναι αντίθετη, με το 76% να κρίνει θετική τη στάση του Παρισιού, ενώ μόλις το 11% την κρίνει αρνητικά.

Για την ΕΕ, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 35% και 53%, ενώ για τις ΗΠΑ 27% και 59%, με τις αρνητικές γνώμες να επικρατούν όσον αφορά τη στάση των Βρυξελλών και της Ουάσινγκτον στα ελληνοτουρκικά.

Αρκετά έως πολύ ανησυχεί για την πανδημία του κορονοϊού το 66% των ερωτηθέντων, μέτρια το 17% και λίγο έως καθόλου το 11%.

Το 74% των πολιτών απαντά έχει πειστεί για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας, ενώ το 19% δεν έχει πειστεί.

Όσον αφορά τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, το 43% τα αποτιμά θετικά, το 30% αρνητικά, ενώ το 27% είτε δεν τα γνωρίζει είτε δεν απαντά.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση