Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά με 11 ποσοστιαίες μονάδες η ΝΔ

ΝΔ

Αλέξης Τσίπρας - ΚυριάκοςΜητσοτάκης

Προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στην Νέα Δημοκρατία η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανίζεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, με 8 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου (με όλες τις απαντήσεις) η ΝΔ προηγείται με 29%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19% . Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 1,5% ενώ με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση.

Το 2,5% δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 8%. Το 4% των ερωτηθέντων δηλώνει “δεν ξέρω/δεν απαντώ” , το 4% απαντά ότι θα ψήφιζε “λευκό ή άκυρο” και το 6% ότι θα απείχε.

Στην πρόθεση ψήφου με Αναγωγή επί των Εγκύρων (Χωρίς Λευκό/Άκυρο/Αποχή) η ΝΔ προηγείται με 32% έναντι ποσοστού 21% του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 9%, η Χρυσή Αυγή με 8,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 2% ενώ με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση. Tο ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 8,5%.

Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 32% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 41% απαντά κανένας από τους δύο.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 59% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημοσκόπηση Public Issue: 15,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα δημοσκόπηση Pulse: Η ΝΔ 31% με ΣΥΡΙΖΑ 21% – Ναι στους πλειστηριασμούς το 40%