Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησής της για λογαριασμό του Alpha, παρουσίασε η Alco.

Σ’ αυτήν, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας εμφανίζεται δημοφιλέστερος μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα καταγράφει 30% θετικές γνώμες, διπλάσια σχεδόν από τον δεύτερο, υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη με 15%.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται στο 12%, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης στο 8% και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στο 7%.

Σε ό,τι αφορά στη συσπείρωση των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει αρκετά πεσμένο ποσοστό με 65%. Το κυβερνών κόμμα δείχνει να χάνει 4% της δύναμής του προς το ΠΑΣΟΚ, 3% προς την Ελληνική Λύση, 1% προς τη Νίκη, 1% προς το ΚΚΕ και 18% των ψηφοφόρων της ΝΔ του 2023, δεν απαντούν τι θα ψηφίσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει συσπείρωση 56%, χάνοντας ποσοστό 11% προς τη Νέα Αριστερά. Προς το ΚΚΕ 5%, προς το ΠΑΣΟΚ 4%, στην Πλεύση Ελευθερίας 4%, στο ΜέΡΑ25 1%, ενώ δεν απαντά το 16% και το 2% δηλώνει πως θα κατευθυνθεί στην αποχή.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ιδιαίτερα υψηλή συσπείρωση 80%. Χάνει ψηφοφόρους προς την αποχή 3%, προς τους πρωτοεμφανιζόμενους «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου 3%, προς το ΚΚΕ 2%, ενώ δεν απαντά τι πρόκειται να πράξει το 12%.

Τέλος σχετικά με την προέλευση των αναποφάσιστων: Το 30% προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, το 16% από τον ΣΥΡΙΖΑ, το 8% από το ΠΑΣΟΚ, το 6% από τους Σπαρτιάτες, το 2% από το ΚΚΕ και 8% από άλλο κόμμα.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Κλειστή συνεδρίαση της ΚΟ – Επέστρεψε από τις διακοπές ο Κασσελάκης, πότε πάει στρατό

Επεισόδια στο Σύνταγμα: 8 τραυματίες φοιτητές – Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάστασή τους

ΝΔ: Αυτή είναι η επιτροπή εκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές – Πρόεδρος ο Μπρατάκος