Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Άρθρα

Αυτά είναι τα 14 ξενοδοχεία που πωλούν Alpha, Πειραιώς και Eurobank

the wise man

the wise man

Νέα σελίδα για τον όμιλο Μυτιληναίος…

Ιστορική η χθεσινή συνέλευση για τον όμιλο Μυτιληναίος καθώς ενέκρινε τον μετασχηματισμό και των απορρόφηση των θυγατρικών επιχειρήσεων μέσω του οποίου εξασφαλίζεται βελτιωμένη εταιρική διακυβέρνηση και διοικητική δομή.

Η Μυτιληναίος, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, εξελίσσεται σε μια ενιαία εταιρεία με αναμενόμενο τζίρο 1,5 δισ. ευρώ, λειτουργική κερδοφορία 300 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 200 εκατ. ευρώ για το 2017.

Όπως είπε και ο Ευαγγελος Μυτιληναίος, από τη συγχώνευση η εισηγμένη θα εξοικονομήσει περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για κινήσεις που θα εξασφαλίσουν σημαντική ρευστότητα για να δώσουν στην εταιρεία μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα δύναμη πυρός. Όπως έγινε γνωστό από χθες ο όμιλος μελετά μία νέα επένδυση, ύψους 400 εκατ. δολαρίων, με την κατασκευή νέας δεύτερης μονάδας αλουμίνας δυναμικότητας που θα φτάσει το 1 εκατ. τόνους.

Ταυτόχρονα επενδύει στην αναβάθμιση της υπάρχουσας μονάδας του αλουμινίου, αυξάνοντας την δυναμικότητά της από 190.000 σε 250.000 τόνους, με το ύψος της επένδυσης να ανέρχεται στα 100 εκατ. δολάρια.  Με τη νέα επένδυση το Αλουμίνιον της Ελλάδος θα φτάσει σε κύκλο εργασιών της τάξης του 1 δισ. ευρώ.

…δυσκολεύεται να αλλάξει σελίδα η ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Για να μην ψάχνετε τα νέα ποσοστά των βασικών μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ μετά τη διάθεση του 10% από την Alpha Bank. Ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Λεωνίδας Μπὀμπολας. Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάκτωρ

 που δεν πήρε μετοχές την Τετάρτη μέσω του bookbuilding, παραμένει στο 15%, οι αδελφοί Καλλιτσάντση αύξησαν το ποσοστό τους από 10% σε 13%.

Ο Δημήτρης Κούτρας αύξησε, επίσης, το ποσοστό του από το 5,02% σε περίπου 8,02%. Δεν ξέρουμε, πάντως, με ποια πλευρά είναι τα χαρτοφυλάκια που απέκτησαν το υπόλοιπο 4% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας. Οπως γράψαμε και χθες, το bookbuilding δεν άλλαξε τίποτα σε επίπεδο μετοχικών ισορροπιών, αφού το κλίμα είναι ούτως ή άλλως βαρύ. Πολύ βαρύ!

Στο σφυρί το Grande Mare Hotel στην Κέρκυρα

Αν ενδιαφέρεστε για ένα καλό ξενοδοχείο της Κέρκυρας, η Τράπεζα Πειραιώς βγάζει σε πλειστηριασμό (έχει προγραμματιστεί για τις 18 Ιανουαρίου 2018), το πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα Grande Mare Hotel, Spa & Wellness.

Έχει δυναμικότητα κατά την εγκεκριμένη άδεια, 52 δωματίων, 112 κλινών, είχε ανακαινιστεί πλήρως το 2004 και αποτελείται από τέσσερα κτίρια δωματίων και κτίριο υποδοχής.

Ιδιοκτήτης του ακινήτου που βγαίνει σε πλειστηριασμό είναι η εταιρεία Ξενοδοχειακές Επενδύσεις ΑΕ και μη μας ρωτήσετε περισσότερα επειδή δε γνωρίζουμε. Δεν προλάβαμε να ψάξουμε καθώς η συμπαθής επιχείρηση δεν έχει καμία δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ψάξτε και λίγο!

Της μόδας τα πωλητήρια ξενοδοχείων

Η Πειραιώς δεν είναι η μοναδική που προσπαθεί να πωλήσει (και μέσω πλειστηριασμών) ξενοδοχειακές μονάδες.

Η  Alpha Bank, για παράδειγμα, έχει βάλει πωλητήριο μέσω της Alpha Αστικά Ακίνητα, σε οκτώ ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα και συγκεκριμένα δύο εξαώροφα κτίρια στο Λουτράκι, έναν παραδοσιακό ξενώνα στη Μακρινίτσα Πηλίου, ημιτελή εγκατάσταση σε οικόπεδο 27 στρεμμάτων στην Ιεράπετρα, αλλά και συγκρότημα στο Μεγάλο Πάπιγκο στα Ζαγοροχώρια.

Αλλά και η Eurobank πωλεί σειρά ξενοδοχειακών μονάδων όπως το ξενοδοχείο «Όλυμπος Νάουσα» στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, το συγκρότημα Ilios στην Αθηνών – Σουνίου, το Preveza Beach στην ομώνυμη περιοχή , το Kipriotis Resort και το Lakitira Hotel στην Κω.

Με τον τουρισμό να απογειώνεται, για κάποια από τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον. Αν και δεν είναι λίγες οι αμαρτίες που κουβαλούν τα περισσότερα.