Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Brexit: Τρίτη ήττα της Μέι-Απορρίφθηκε για 58 ψήφους το σχέδιό της

Τερέζα Μέι

Η Τερέζα Μέι στη συζήτηση για την συμφωνία για το Brexit

Η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε πριν από λίγο για τρίτη φορά τη συμφωνία της Τερέζα Μέι για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Η συμφωνία έλαβε 286 ψήφους υπέρ και 344 κατά.

Η νέα ήττα της Μέι έρχεται παρά την πρόθεση της να παραιτηθεί από την ηγεσία των Συντηρητικών εάν η συμφωνία περνούσε. Μάλιστα, ορισμένα από τα ηγετικά μέλη της ομάδας των Tory που ήταν ενάντια στην συμφωνία, όπως ο Μπόρις Τζόνσον, είχαν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας.

Ωστόσο, η αρνητική στάση των εργατικών όσο και το όχι του DUP της Βόρειας Ιρλανδίας, αποτέλεσε ο σημαντικότερος παράγοντας που οδήγησε σε αυτή την ήττα.

Πριν την ψηφοφορία, η Τερέζα Μέι ζήτησε από τους βουλευτές «να κοιτάξουν στην καρδία τους για να αποφασίσουν τι είναι σωστό για την χώρα τους».

Πλέον, η Βρετανία έχει διορία έως τις 12 Απριλίου για να αποφασίσει αν θα ζητήσει μακρά παράταση του Άρθρου 50 προκειμένου να διαπραγματευτεί νέα συμφωνία ή αν θα αποφασίσει την έξοδο της χώρας άμεσα χωρίς συμφωνία.

Τη Δευτέρα, οι βουλευτές θα κληθούν ξανά να αποφασίσουν για τα οχτώ εναλλακτικά σενάρια που απέρριψαν πριν λίγες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Brexit: Στο έλεος του Θεού η Βρετανία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απορρίφθηκαν και οι 8 προτάσεις για το μέλλον του Brexit!