Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Μπρατάκος: Η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει τη νέα ύφεση το 2023

Γιάννης Μπρατάκος

Γιάννης Μπρατάκος

«Η ανάπτυξη που πέτυχε η κυβέρνηση το 2022 αφορά όλους τους Έλληνες», ανέφερε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Όπως τόνισε ο κ. Μπρατάκος, στην παρθενική του ομιλία ως μέλος της κυβέρνησης, στη συζήτηση του προϋπολογισμού, αν και το 2023 το διεθνές περιβάλλον επιδεινώνεται και μολονότι οι προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία γίνονται όλο και πιο δυσοίωνες, η Ελλάδα θα μπορέσει να αποφύγει τη νέα ύφεση.

«Η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει τη νέα ύφεση γιατί οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα ανέλθουν σε επίπεδο ρεκόρ, στα 12 δισ. ευρώ. Σε αυτούς τους πόρους θα έρθουν να προστεθούν και τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω των οποίων τη χρονιά που έρχεται, θα εισρεύσουν 15,4 δισ. στην πραγματική οικονομία. Μπορεί να αποφύγουμε την ύφεση γιατί έχουμε εξασφαλίσει και αξιοποιούμε το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πακέτο στην ιστορία της χώρας: το νέο ΕΣΠΑ, ύψους 26,5 δισ., το Σχέδιο Ανάπτυξης με συνολικές πιστώσεις που ξεπερνούν τα 30 δις ευρώ, τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική η οποία εξασφαλίζει το εισόδημα των αγροτών και υποστηρίζει τη μετάβαση σε πιο φιλική και βιώσιμη, για το περιβάλλον, γεωργία», είπε ο κ. Μπρατάκος και πρόσθεσε ότι με τη βοήθεια αυτών των αναπτυξιακών κεφαλαίων η Ελλάδα πραγματικά, μπορεί να τα καταφέρει. Προϋπόθεση, γι αυτό, είπε πάντως ο κ. Μπρατάκος, είναι να υπάρχει σχέδιο, σταθερότητα και συνέπεια.

Εκ προοιμίου, ο κ. Μπρατάκος απευθύνθηκε στην εθνική αντιπροσωπεία, ότι δεν ανεβαίνει σήμερα στο βήμα της Βουλής για να ρίξει νερό στο μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά για να μιλήσει για τις πράξεις και την πολιτική της κυβέρνησης που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας.

«Έχω την τιμή να συμμετέχω, για πρώτη φορά στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ως μέλος της κυβέρνησης. Θα ήθελα να είναι σαφές από την αρχή ότι ο σκοπός της δικής μου παρέμβασης, δεν είναι να ρίξω νερό μιας κομματικής αντιπαράθεσης. Προέρχομαι άλλωστε από τον επιχειρηματικό κόσμο και έχοντας υπάρξει πρόεδρος του μεγαλύτερου επιχειρηματικού οργανισμού της χώρας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι σημασία έχουν οι πράξεις. Θα μιλήσω λοιπόν για πράξεις, για πολιτικές που αφορούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τη νέα γενιά. Το παρόν και το μέλλον της χώρας μας», είπε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μπρατάκος αναφέρθηκε ειδικότερα σε όσα πέτυχε η ελληνική οικονομία το 2022.

Είπε δηλαδή ότι:

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση: Μηνύματα ικανοποίησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Στο κόκκινο η πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ