Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Αύριο η απόφαση για τη νομιμότητα της κράτησης του Τούρκου πιλότου

Μία εναλλακτική λύση πρότεινε ο Τούρκος πιλότος που συνελήφθη ξανά μετά το “πάγωμα” του ασύλου που του χορηγήθηκε. Ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος και να διαταχθεί η υποχρεωτική διαμονή του σε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας ώστε η Αστυνομία να μπορεί να τον επιτηρεί.

Η πρόταση διατυπώθηκε από τους δικηγόρους του Τούρκου, ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείο και αφορά και τους υπόλοιπους 7 στρατιωτικούς οι οποίοι συνεχίζουν να κρατούνται αναμένοντας την απόφαση της δευτεροβάθμιας Επιτροπής για τη χορήγηση ασύλου. Οπως είπαν, ετσι θα επιλυθεί το θέμα της ασφάλειας.

Αύριο αναμένεται -εκτός απροόπτου- από το Διοικητικό Πρωτοδικείο η απόφαση για τη νομιμότητα ή μη της νέας διοικητικής κράτησης του Τούρκου συγκυβερνήτη στο ελικόπτερο με το οποίο οι 8 έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Οι δικηγόροι προσήλθαν ενώπιον του Προέδρου Υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου προκειμένου να προβάλουν τα επιχειρήματά τους για την παράνομη -όπως λένε- και αυθαίρετη συνέχιση της κράτησης.

Η διαδικασία ελέγχου της νομιμότητας της κράτησης που αποφάσισε η αστυνομία κινήθηκε αυτεπαγγέλτως, όπως ισχύει για όλες τις περιπτώσεις διοικητικής κράτησης. Εάν επικυρωθεί η απόφαση, ο Τούρκος μπορεί να την προσβάλλει με προσφυγή παλι στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα τουρκική πρόκληση με 18 ελληνικά νησιά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ραγδαίες εξελίξεις για τους 8 Τούρκους: Πυροδοτείται νέα ένταση Ελλάδας-Τουρκίας