Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Άρειος Πάγος: «Βλέπει» καθυστέρηση στην έρευνα της Novartis, ζητά εφέτες για την ανάκριση

Με ένα σκεπτικό «ράπισμα» για τους αργούς ρυθμούς στη διερεύνηση ενδεχόμενων δωροδοκιών από τη Novartis, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά επιτάχυνση της έρευνας με ανάθεση της ανάκρισης σε δύο, τρεις ή και περισσότερους εφέτες ειδικούς ανακριτές.

Ο κ.Βασίλης Πλιώτας διατυπώνει το αίτημά του και το σκεπτικό-κόλαφο στο έγγραφο που απέστειλε σήμερα το μεσημέρι στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Γιάννη Μωραϊτάκη.

Εισηγείται της σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου προκειμένου να κριθεί εάν θα ανατεθεί η δικογραφία για τη Novartis σε εφέτη ειδικό ανακριτή. Μάλιστα ο εισαγγελέας ζητά να αναλάβουν την περαιτέρω ανάκριση 2-3 ή και περισσότεροι εφέτες, αν κριθεί αναγκαίο ,για να ολοκληρωθεί τάχιστα η δικαστική διερεύνηση .

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός κάνει λόγο για μία εξαιρετικής σημασίας υπόθεση και για μία χρονίζουσα δικογραφία.

Όπως αναφέρει στο έγγραφο του ο κ. Πλιώτας, αυτό κρίνεται αναγκαίο ώστε να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση της υπόθεσης και για να προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς η διερεύνηση της υπόθεσης.

Στο παρελθόν πολλές δικογραφίες έχουν αφαιρεθεί από πρωτοδίκες ανακριτές και έχουν χρεωθεί σε εφέτες. Μεταξύ αυτών, η Ζίμενς, τρομοκρατικές οργανώσεις, η τράπεζας Κρήτης, τα ομόλογα και το Βατοπέδι.