Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Από Πέμπτη πρωί τα νέα μέτρα

Ο Θάνος Πλεύρης

Ο Θάνος Πλεύρης

Στις 3 θα γίνει η ανακοίνωση των μέτρων, που θα τεθούν σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου. Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Η σύσκεψη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας θα ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι και όχι στις 12.

Λίγο νωρίτερα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και στελέχη του υπουργείου.

Η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα λόγω της Όμικρον. Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι το σύστημα υγείας αντέχει, η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο, ενώ με τα μέτρα που είναι σε εξέλιξη «σώσαμε τα Χριστούγεννα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα προβλέπουν ότι από τις 30 Δεκεμβρίου τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν ως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Ειδικά για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, φαίνεται ότι θα δοθεί παράταση στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης, μέχρι τις 2 τα ξημερώματα.

Τα μέτρα από Πέμπτη 30 Ιανουαρίου

Τα μέτρα που έχουν ήδη αποφασισθεί και επρόκειτο να εφαρμοσθούν από τις 3/1, θα ξεκινήσουν από αύριο Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου πιθανόν με κάποιες προσαρμογές.

Τα μέτρα αυτά είναι:

Διαβάστε ακόμη:

Οικονόμου: Ενδεχομένως αυστηρότερα τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Θάνος Πλεύρης

Πιο μπροστά και πιο αυστηρά τα μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα – Το μεσημέρι συνεδριάζει η επιτροπή