Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: «Παράθυρο» για νέες φοροελαφρύνσεις το 2022 – Όχι σε νέο lockdown

Focus Economics: Πώς αναθεωρήθηκαν υψηλότερα οι προβλέψεις για το ΑΕΠ Ελλάδας μέσα σε ένα μήνα

Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών

Χαρτί και μολύβι φαίνεται πως έχουν πάρει ξανά στο Υπουργείο Οικονομικών μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, με στόχο να αποσαφηνίσουν εάν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για τη λήψη νέων φοροελαφρύνσεων.

Οι φοροελαφρύνσεις που σχεδιάζει ήδη το Υπουργείο Οικονομικών για την περίοδο μετά το 2022, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

Όπως τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας στον ΣΚΑΙ, «αισιοδοξούμε ότι θα βρούμε το δημοσιονομικό χώρο για να μειώσουμε ακόμα περισσότερο φόρους από αυτούς που δημόσια έχουμε τοποθετηθεί».

Ο υπουργός Οικονομικών δεν σχολίασε συγκεκριμένα μέτρα που σύμφωνα με δημοσιεύματα θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Όχι σε νέο lockdown

Το σενάριο για την επιβολή ενός νέου lockdown απέκλεισε για μια ακόμα φορά ο Υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας πως αυτό το ενδεχόμενο δεν αποτελεί 3πιλογγ της κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο Χρήστος Σταϊκούρας σχολιάζοντας τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους τόνισε πως το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο για οποιαδήποτε κυβέρνηση κληθεί να επιβάλει πολύ πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ενώ αποτελεί μονόδρομο να πειστεί και το υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας να εμβολιαστεί, ώστε να επιστρέψει το σύνολο της χώρας στην κανονικότητα.

Διαβάστε ακόμη:

Τα στοιχεία που δίνουν χαμόγελα στο Υπουργείο Οικονομικών για τον τουρισμό 

Εστίαση: Ζητά «αντισταθμιστικά μέτρα» μετά τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων – Φόβοι για απώλειες εσόδων 50%