Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Παράταση στον κανονισμό πυροπροστασίας ακινήτων – Τι εκκρεμεί κατά την ΠΟΜΙΔΑ

Ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκης στο Mononews

Ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκης στο Mononews

Παρατάσεις δόθηκαν στις προθεσμίες του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων, ενώ σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, η προσπάθειά της για ανάδειξη του ανεφάρμοστου των ρυθμίσεων για την πυροπροστασία άρχισε να αποδίδει.

Εκ μέρους του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε συνέχεια της προαναγγελτικής ανακοίνωσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 29.03.2024, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών, σχετικά με την εφαρμογή του «Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων», ανακοινώθηκαν οι εξής παρατάσεις των σχετικών προθεσμιών:

Τα μέτρα προληπτικής προστασίας για το 2024

Για την αντιπυρική περίοδο του 2024, στα ακίνητα του πεδίου εφαρμογής με υφιστάμενα κτίρια θα εφαρμοστούν μόνον τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας, δηλαδή:

30 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για περιμετρικές ζώνες

Σε ό,τι αφορά στην υποχρέωση της Πολιτείας για την αντιπυρική προστασία των οικισμών που βρίσκονται εντός ή σε επαφή με τα δασικά οικοσυστήματα της χώρας μας, με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο, θα υλοποιήσει, άμεσα, πρόσθετο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά στην άμεση σύνταξη των προβλεπόμενων τεχνικών εκθέσεων και την κατά προτεραιότητα άμεση υλοποίηση αυτών, με στόχο τη δημιουργία περιμετρικών ζωνών πλάτους 10 μέτρων και αφορά σε οικισμούς και οικιστικές πυκνώσεις εντός υψηλών δασών στις περιοχές ιδιαίτερα υψηλής επικινδυνότητας για εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Μετά από νέα ερωτήματα που κατατέθηκαν στα συναρμόδια Υπουργεία για την εφαρμογή του Κανονισμού, θα ακολουθήσει στις αμέσως επόμενες ημέρες σχετική, διευκρινιστική εγκύκλιος.

Τι εκκρεμεί κατά την ΠΟΜΙΔΑ

Διαβάστε επίσης: 

Χατζηδάκης: Πακέτο μέτρων 870 εκατ. ευρώ για το 2025 – Ανοιχτό για νομοθετική παρέμβαση για τις χρεώσεις POS

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα συνολικού ύψους 452.500 ευρώ επιβλήθηκαν στην αγορά

Κ. Σκρέκας: Τα μέτρα κατά της ακρίβειας, σταδιακά, έχουν αρχίσει να αποδίδουν