Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Κοινωνικό μέρισμα: Στις 16 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για όσους είχαν λάθος ΑΦΜ ή IBAN

εξωδικαστικός

Την δυνατότητα να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για την λήψη του κοινωνικού μερίσματος έχουν όσοι δήλωσαν λάθος ΑΦΜ ή IBAN με αποτέλεσμα να μην λάβουν χρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα θα ανοίξει εκ νέου στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Στόχος είναι να εξυπηρετηθούν περίπου 24.000 πολίτες, οι οποίοι θα μπορέσουν να διορθώσουν τον λογαριασμό ή το ΑΦΜ τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επιβεβαιώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός που συμπληρώθηκε στην αίτηση ανήκει στο δικαιούχο του μερίσματος.

 Σύμφωνα με την διαδικασία για την πίστωση του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει ο λογαριασμός ΙΒΑΝ που δηλώθηκε στην εφαρμογή να ανήκει στον δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε βάσει ΑΦΜ. Οι αιτήσεις των δικαιούχων δεν έχουν απορριφθεί και παραμένουν εγκεκριμένες για επόμενη πληρωμή. Οι δικαιούχοι έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα με γραπτό μήνυμα ή/και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο, εφόσον το είχαν συμπληρώσει στην πλατφόρμα κατά τη διάρκεια της αίτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυξάνεται κατά 80 εκατ. ευρώ το κοινωνικό μέρισμα-Πότε θα γίνει η πληρωμή της δεύτερης φάσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλπάζει η υποδηλωμένη εργασία: Πρόστιμα 2,6 εκατ. μέσα σε μόλις δύο μήνες!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς να συνταξιοδοτηθείτε από τον ΕΦΚΑ: Οδηγίες συνταξιοδότησης με παραδείγματα