Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

«Καμπανάκι» SolidarityNow: Μεγάλες οι επιπτώσεις της αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων

ακινητα

Η αγορά ακινήτων

«Καμπανάκι» του Solidarity Now σχετικά με τις επιπτώσεις της αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στους πιο ευπαθείς. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας του SolidarityNow διαπιστώνει ότι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (ΚΕΑ) αποκλείονται από την καταβολή του, λόγω αύξησης της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου τους.

Η οργάνωση επισημαίνει ότι το ΚΕΑ αποτελεί μοναδική πηγή εισοδήματος για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες αλλά και αλλοδαπούς που διαβιούν στην Ελλάδα κάτω από το όριο της φτώχειας, και ο αποκλεισμός τους δεν δικαιολογείται από την πραγματική οικονομική τους κατάσταση.

Τέλος, σημειώνει ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων δεν επηρεάζει μόνο το ΚΕΑ, αλλά και τον προσδιορισμό των δικαιούχων και άλλων κοινωνικών παροχών, όπως η σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων.