Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Τα επιτόκια θα αρχίσουν να μειώνονται περίπου στα μέσα του 2024

Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ

Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ

«Πολύ σίγουρο» είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι η παγκόσμια οικονομία θα δει μια ήπια προσγείωση, σύμφωνα με δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, η οποία εκτίμησε ακόμη ότι τα επιτόκια θα αρχίσουν να μειώνονται περίπου στα μέσα της χρονιάς.

«Είμαστε πολύ βέβαιοι ότι η παγκόσμια οικονομία ετοιμάζεται για αυτή την ήπια προσγείωση που φανταζόμασταν μετά από μερικές από τις πιο απότομες αυξήσεις επιτοκίων των τελευταίων δεκαετιών», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γκεοργκίεβα στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής «World Government Summit» στο Ντουμπάι.

Αναφορικά με την προοπτική μείωσης των επιτοκίων σε κορυφαίες οικονομίες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε ότι: «Περιμένω να δω μέχρι τα μέσα του έτους τα επιτόκια να κινούνται προς την κατεύθυνση που ακολουθεί ο πληθωρισμός τον τελευταίο χρόνο».

Διαβάστε επίσης: 

Alpha Bank για ΗΠΑ: Κανένα περιθώριο εφησυχασμού παρά την «ομαλή προσγείωση»

Πολυτέλεια χρόνου για τη δεύτερη επίσκεψη του Δημοσίου στις αγορές – Χαμηλές προσδοκίες για τη Moody’s στις 7 Μαρτίου

Στα σκαριά νέο έκτακτο επίδομα το Πάσχα σε ευάλωτους – Ποια σημεία «κλειδιά» θα καθορίσουν τα ποσά και τους δικαιούχους