Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Γ. Προβόπουλος: «Η ανταγωνιστικότητα δεν κερδίζεται με υποτίμηση του νομίσματος»

Προβόπουλος

Γιώργος Προβόπουλος. πρώην Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος

Το 180% του ΑΕΠ, οι αδύναμοι ισολογισμοί των τραπεζών, η ανεργία και η διαδικασία απόκλισης είναι όσα θα μας απασχολήσουν την επόμενη δεκαετία, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών για τους νέους εθνικούς στόχους που πρέπει να τεθούν για την περίοδο 2020-2030.

«Το ΔΝΤ για να δει τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια», είπε ο κ. Προβόπουλος, «βλέπει τι έγινε πριν από 50 χρόνια. Είχαμε δυσμενείς συνθήκες και παραγωγικότητα μόλις 0,25%. Με βάση αυτές τις παραδοχές το ΔΝΤ λέει ότι τα επόμενα χρόνια ο ρυθμός μεταβολής της χώρας θα είναι -0,7%. Ακόμη και το 1% δεν είναι ικανό να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους».

«Είχαμε μια εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική τα τελευταία χρόνια. Η ανταγωνιστικότητα, όμως, δεν κερδίζεται με υποτίμηση του νομίσματος», είπε ακόμη ο κ. Προβόπουλος, τονίζοντας ότι «όπλο μας είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές».

Από αριστερά προς τα δεξιά, ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιώργος Προβόπουλος, ο Πρόεδρος του ΙΟΒΕ, κ. Τάκης Αθανασόπουλος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Κώστας Δουζίνας, η Πρόεδρος του Δικτύου για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, κα Άννα Διαμαντοπούλου , o κ. Δημήτρης Λιάκος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, o δημοσιογράφος Πάυλος Τσίμας o πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ.Ευάγγελος Βενιζέλος, ο κ. Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος του ΣΕΒ, ο Καθηγητής Οικονομίας και Κοινωνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Κωστής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προβόπουλος: Μόνο μια ταχύρυθμη ανάπτυξη θα μας σώσει στη δύσκολη αποστολή στις αγορές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προβόπουλος-Καλλιτσάντσης: Οι μέρες που η Ελλάκτωρ μαστίζονταν από έριδες πέρασαν-Τα επόμενα βήματα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πόροι 5 δισ. ευρώ και παράρτημα στη Θεσσαλονίκη για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα