Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

«Έκρηξη» πληθωρισμού και τον Μάιο – Στο 10,7% η πρόβλεψη της Eurostat

Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών

Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών

«Φωτιά» πήραν οι τιμές και το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας κάνει λόγο για πληθωρισμό – μαμούθ στην Ελλάδα τον Μάιο ύψους 10,7%, έναντι του 9,1% τον Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε για τον Απρίλιο πληθωρισμό 10,2%, καθώς οι δυο υπηρεσίες διαθέτουν διαφορετικό τρόπο μέτρησης. Με αυτό το δεδομένο εκτιμάται ότι η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα ανακοινώσει πληθωρισμό ακόμα και πάνω από το 11%, σπάζοντας και το προηγούμενο ρεκόρ του 1994!

«Οδηγός» για μια ακόμα φορά στην έκρηξη του πληθωρισμού είναι οι τιμές στην ενέργεια. Σε επίπεδο ευρωζώνης πάντως, η αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή εκτιμάται πως άγγιξε το Μάιο το 8,1% έναντι του 7,4% τον περασμένο Απρίλιο.

Διαβάστε επίσης:

Στον αέρα βγαίνουν τα ονόματα των μεγαλοφειλετών – Η λίστα θα αποκαλύπτει και τους πασίγνωστους επιχειρηματίες με ληξιπρόθεσμα χρέη των 800 εκατ.

Μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ – Ολοκληρώνεται μετά από 2 χρόνια η στήριξη επιχειρήσεων και πάνω από 38.000 εργαζομένων το μήνα