Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

ΔΝΤ: Το πακέτο Μπάιντεν θα μπορούσε να ενισχύσει το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά 5%

Gita Gopinath, οικονομολόγος ΔΝΤ

Με καλό μάτι βλέπει η επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Gita Gopinath το πακέτο στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που πρότεινε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, καθώς όπως είπε οι προσωρινές εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα μπορούσε να ενισχύσει την οικονομική παραγωή των ΗΠΑ κατά 5%.

H Gita Gopinath δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα μέτρα του προτεινόμενου πακέτου θα μπορούσαν να προσθέσουν έως και 1,25% στο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ το 2021, οπότε το ΔΝΤ προβλέπει ότι η οικονομία θα επεκταθεί κατά 5,1%, έπειτα από συρρίκνωση 3,4% το 2020.

Η οικονομολόγους διευκρίνισε όμως ότι το ΔΝΤ δεν έχει εκτιμήσει τον αντίκτυπο του προτεινόμενου πακέτου διάσωσης στην παγκόσμια οικονομία.

«Έχουμε προβλέψει ότι αυτό μπορεί να ωθήσει το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά 5% την επόμενη τριετία», είπε, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι οι εκτιμήσεις ήταν προκαταρκτικές.

Διαβάστε επίσης:

Μπάιντεν: Αντικαθιστά τα κυβερνητικά οχήματα με ηλεκτρικά made in USA!

ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία για 26 χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Μπάιντεν: Κατήργησε την απαγόρευση κατάταξης διεμφυλικών ατόμων στο αμερικανικό στράτευμα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση