Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Χρ. Σταϊκούρας: Σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά

Ενοίκια: Ένα μήνα παράταση για διορθώσεις λαθών

Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών

Στην επόμενη μέρα και τα βήματα της κυβέρνησης για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι θα παρθούν στοχευμένες πρωτοβουλίες.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι τα αναδρομικά θα δοθούν στο σύνολο των συνταξιούχων που αφορά η απόφαση του ΣτΕ.

«Θα σεβαστούμε τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις» και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην ταλαιπωρηθούν οι Έλληνες συνταξιούχοι. Για το ενδεχόμενο πληρωμής των αναδρομικών σε δόσεις ή εφάπαξ με κούρεμα στα ποσά, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι είναι κάτι που ακόμα συζητείται και θα γίνουν ανακοινώσεις το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση των στεγαστικών δανείων μέσω του προγράμματος γέφυρα, ενώ από τον επόμενο μήνα αναμένεται και η πρώτη εισροή κοινοτικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Sure.