Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Γιώργος Οικονόμου: Ισχυροποιεί τη θέση του στην OceanPal της οικογένειας Παληού – mononewsTV

Σεμίραμις Παληού - Γιώργος Οικονόμου

Σεμίραμις Παληού - Γιώργος Οικονόμου

Σε νέες αγορές μετοχών της ναυτιλιακής OceanPal της οικογένειας Παληού προχώρησε ο Γιώργος Οικονόμου ισχυροποιώντας περαιτέρω την θέση του σε αυτήν, με φόντο την αντιπαράθεση των δύο πλευρών για τη σύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στην SEC η Sphinx Investment Corp., συμφερόντων του εφοπλιστή, κατέχει συνολικά 828,999 μετοχές της OceanPal, αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχή της σε αυτήν στο 11,1% από 10,1% που ήταν πριν.

Από τις 5 Ιανουαρίου 2024 έως και τις 19 Ιανουαρίου 2023, η Sphinx αγόρασε επιπλέον 74,286 κοινές μετοχές της εισηγμένης στην αγορά του Nasdaq ναυτιλιακής, έναντι 206.536 δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών και των εξόδων.

Πρόσφατα ο Γιώργος Οικονόμου, σύμφωνα με τα αρχεία του χρηματιστηρίου, ζήτησε τις παραιτήσεις 5 μελών από το ΔΣ της OceanPal, στην οποία επικεφαλής είναι η Σεμίραμις Παληού, και ταυτόχρονα πρότεινε την τοποθέτηση δύο δικών του στελεχών σε αυτό.

Η Παληού είναι μεταξύ των 5 μελών της εισηγμένης που επιδιώκει να απομακρύνει ο εφοπλιστής, μαζί με τους Στυλιανή Αλεξάνδρα Σουγιουλτζόγλου, Αλέξιο Χρυσοχοΐδη, Ελευθέριο Παπατρύφων και Γρηγόριο-Φίλιππο Ψάλτη.

Πρότεινε επίσης να τοποθετηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της OceanPal ο Γιάννης Λιβέρης και ο Γεώργιος Κοκκώδης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9