Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Γιάννης Κούστας: Σημαντικά κέρδη για τη Danaos από την Zim – mononewsTV

danaos

Δρ. Γιάννης Κούστας, CEO Danaos

Σε νέες πωλήσεις μετοχών που κατέχει στην ισραηλινή ναυτιλιακή ZΙΜ Integrated Shipping προχώρησε η Danaos Corporation του δρ. Γιάννη Κούστα, διατηρώντας, ωστόσο, σημαντικό ποσοστό συμμετοχής σε αυτήν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της SEC, η Danaos, κατέχει πλέον 7,186,950 μετοχές της ZIM, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 6,1% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Λίγο πριν την δημόσια εγγραφή της εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ZΙΜ Integrated Shipping, τον περασμένο Ιανουάριο, για την εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η ναυτιλιακή του κ. Κούστα ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της, καθώς κατέχοντας ποσοστό 10,2%, ενώ μετά την αρχική δημόσια εγγραφή, διατήρησε ποσοστό 8,86%.

Η Danaos απέκτησε μερίδιο στη ZΙΜ, η οποία ναυλώνει πλοία της, το 2014 κατά τη διάρκεια αναδιάρθρωσης της εταιρείας. Έκτοτε η ελληνική ναυτιλιακή παρέμεινε μέτοχος της ισραηλινής εταιρείας και μάλιστα το 2020 προχώρησε σε αγορές μετοχών αυξάνοντας το ποσοστό της.

Τον περασμένο Ιούνιο πούλησε 2 εκατομμύρια μετοχές μειώνοντας τη συμμετοχή της στο 7,35% του μετοχικού κεφαλαίου της ZIM. Η πώληση έγινε στην τιμή των 40 δολαρίων ανά μετοχή, πολύ υψηλότερα από την τιμή εισαγωγής των 15 δολαρίων. Η συγκεκριμένη πώληση απέφερε στη Danaos κέρδη 76,4 εκατ. δολαρίων.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9