Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Digital Realty: Έρχονται επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ – Αρχές του 2025 τα δύο νέα Data Centers – mononewsTV

Ο πρόεδρος και CEO της Lamda Hellix, Απόστολος Κάκκος

Με γοργούς ρυθμούς αυξάνει το επενδυτικό της έργο στην Ελλάδα η Digital Realty, καθώς χθες ανακοίνωσε την αγορά νέας έκτασης στην Αττική για την ανάπτυξη δύο καινούργιων Data Centers, συνολικής ισχύος 15MW.

Στο νέο αυτό οικόπεδο η Digital Realty αναμένεται να αναπτύξει τα κέντρα δεδομένων Athens 5 και Athens 6, επένδυση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές η κατασκευή των νέων Data Centers αναμένεται να ξεκινήσει αρχές του 2024, ενώ «καλώς εχόντων των πραγμάτων» θα τεθούν σε λειτουργία το 2025.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Digital Realty αναμένεται να εξυπηρετήσει μεγάλους πελάτες, οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα και να αυξήσουν το αποτύπωμά τους στην χώρα μας, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στο giga-project του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Λίγες μέρες μετά τα εγκαίνια του Athens 3 και των ανακοινώσεων για την αδειοδότηση του Athens 4, η Digital Realty προχωρά δυναμικά ώστε να υλοποιήσει το όραμά της που είναι να καταστεί η Ελλάδα κόμβος αποθήκευσης και μεταφοράς δεδομένων στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, με το αποτύπωμα των επενδύσεων στην ελληνική οικονομία να αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9