Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Airbnb: Καλπάζει στην Ελλάδα, τραβάει φρένο στην Ευρώπη – mononewsTV

Με την κεκτημένη ταχύτητα του καλοκαιριού κινείται η αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Ελλάδα, την ώρα που στην Ευρώπη η ζήτηση έχει πατήσει «παύση» από τον Σεπτέμβριο κι έπειτα.

Μετά το ρεκόρ της καλοκαιρινής περιόδου, η πορεία των βραχυχρόνιων μισθώσεων έχει εισέλθει σε αντίστροφη πορεία, όπως δείχνουν στοιχεία μετρήσεων του AirDNA, του επίσημου παρατηρητηρίου της Airbnb και της Vrbo, βασικών παικτών βραχυχρόνιων μισθώσεων στην ήπειρο.

Ο Σεπτέμβριος έκλεισε με 39,2 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις στα καταλύματα της ευρωπαϊκής αγοράς, αριθμός που μεταφράζεται σε 33,9% ανάπτυξη σε σχέση με το «πανδημικό» 2021, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει το ρυθμό του 2019, αφού οι διανυκτερεύσεις είναι μειωμένες κατά 1,7%. Οι κρατήσεις για μελλοντικές διανυκτερεύσεις μειώθηκαν επίσης τον Σεπτέμβριο κατά 4,3% σε σύγκριση με το 2019, καίτοι τρέχουν με +25,8% σε σχέση με πέρσι.

Καλπάζει στην Ελλάδα το «Airbnb»

Στον αντίποδα η Ελλάδα φέρεται ότι ακόμα αντιστέκεται στην πτωτική τάση που γνωρίζουν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, γεγονός που επιβεβαιώνει την παράταση της τουριστικής περιόδου.

H χώρα μας παίρνει θέση στην – βραχεία – λίστα των χωρών που ξεπέρασαν τις επιδόσεις του «χρυσού» για τον κλάδο 2019. Ενώ εννέα εκ των 20 ευρωπαϊκών αγορών κατάφεραν να πλησιάσουν τα μεγέθη του 2019 τον Αύγουστο, ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε έξι τον Σεπτέμβριο. Μεταξύ αυτών η Ελλάδα, στην τέταρτη θέση, όπου η ζήτηση κινήθηκε ανοδικά κατά 13,5% τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου. Την εγχώρια αγορά ξεπέρασαν σε επίπεδο ζήτησης η Γαλλία (+19,2%), η Γερμανία (+15,7%) και η Αυστρία (+15,1%).

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9