Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Gossip

Σοφία Μπεκατώρου: Η απόφασή της να μιλήσει τώρα για την σεξουαλική κακοποίηση και η αντίδραση του γιου της

Σοφία Μπεκατώρου

Νέες πτυχές από την σοκαριστική υπόθεση βιασμού της από μεγαλοπαράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έφερε στο φως η Σοφία Μπεκατώρου, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», το βράδυ της Δευτέρας.

Η σπουδαία Ολυμπιονίκης άνοιξε την καρδιά της και μίλησε με γενναιότητα και θάρρος για το ιδιαίτερα προσωπικό θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης που δέχτηκε όταν ήταν 22 ετών.

«Συνειδητοποίησα ότι και να έβγαινα να μιλήσω δεν θα μπορούσα να το αποδείξω. Οπότε φοβόμουν κατά κάποιο τρόπο τις συνέπειες αυτού του πράγματος. Υπήρχε μία ομερτά στην Ομοσπονδία. Δεν μπορούσαμε να εισακουστούμε. Όποτε διαμαρτυρόμασταν για το οτιδήποτε υπήρχε μία σημαντική αποσιώπηση των γεγονότων, οπότε αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να μιλήσω», δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου.

«Άκουσα κάποια σχόλια από κάποιον πατέρα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αποπλανεί παιδιά. Ούσα μητέρα ένιωσα ότι έχω μεγάλη ευθύνη και αποφάσισα να μιλήσω», αποκάλυψε η ίδια.

«Μετά από κάποια χρόνια συνάντησα αυτόν τον άνθρωπο. Προσπάθησε να μου πει ότι δεν έγινε κάτι, ότι δεν ήταν κάτι και φυσικά προσπάθησε να αρνηθεί ότι ήταν βιασμός. Δεν ακούστηκε καμία συγγνώμη ποτέ», δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου.

Και εξήγησε ότι: «Εμένα με ενδιαφέρει να μην κάνει ποτέ ξανά κακό σε κανένα παιδί. Και αντίστοιχα οποιοσδήποτε έχει κάτι τέτοιο στο μυαλό του να το σκεφτεί πάρα πολύ σοβαρά και να αποτρέψει τέτοιου είδους συμπεριφορές με κάθε τρόπο».

«Πίστευα ότι θα πάρει δημοσιότητα το θέμα αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ τόση πολλή. Από την άλλη, από τη στιγμή που μίλησα στην πρώτη μου κατάθεση στον Εισαγγελέα, προσπαθούσα να βρω ένα τρόπο όπου θα κάνω πραγματικά καλό και θα βοηθήσω», πρόσθεσε.

Επιπλέον, η Σοφία Μπεκατώρου αναφέρθηκε στα παιδιά της και το πώς τα προετοίμασε για την δημοσιοποίηση της σοβαρής αυτής υπόθεσης.

«Συζήτησα με τα παιδιά μου πριν το καταγγείλω. Ο γιος μου βρίσκεται στην προεφηβεία, οπότε έχει κάποιες ανησυχίες στο θέμα το σεξουαλικό, αλλά έπρεπε να του εξηγήσω πώς έχουν τα κακώς κείμενα, τι μπορεί να συμβεί και πως πρέπει να προσέχουμε. Να του εξηγήσω πως έχουμε το δικαίωμα να λέμε ‘όχι’ και πρέπει να το φωνάζουμε.

Στην αρχή την αντίδραση του δεν την περίμενα. Με στενοχώρησε γιατί μου είπε ‘μαμά θα γίνουμε ρεζίλι, όλοι θα μιλάνε γι’ αυτό και δεν θα μπορώ να πηγαίνω στο σχολείο’. Σκέφτηκα ότι πρέπει να του μιλήσω, όπως και πρέπει όλοι οι άνθρωποι να μιλήσουν στα παιδιά τους και να τα ενημερώσουν. Γιατί δεν έχουμε επαρκή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία. Του εξήγησα πως ενώ εγώ έχω υποστεί αυτή τη βία, δεν μπορώ να φοβάμαι να μιλήσω. Τόσο χρόνια φοβόμουν, ήρθε η ώρα να μιλήσω για να σώσω άλλα παιδιά».

«Όταν πήρε διάσταση το θέμα και ο γιος μου άκουγε περισσότερο στην τηλεόραση, το κατάλαβε και συνειδητοποίησε ότι είναι για το καλό. Η δε κόρη μου, κάποια στιγμή γύρισε και μου είπε ‘μαμά τώρα νιώθω ότι όταν μεγαλώσω δε θα φοβάμαι πια’. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα», κατέληξε η Σοφία Μπεκατώρου.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα μίλησε και για την αδελφή της, η οποία δεν βρίσκεται στη ζωή.

«Η αδελφή μου ήταν και αυτή αθλήτρια, γνώριζε πολύ καλά πόσο αγαπούσα την ιστιοπλοΐα και το ότι βρέθηκα όλη τη διάρκεια της αρρώστιας της κοντά της την έκανε και ένιωθε μεγάλη ασφάλεια. Είχε τρέξει πέντε μαραθωνίους και ήταν η πρώτη γυναίκα που είχε τρέξει ironman. Ήταν και εκείνη μεγάλη αγωνίστρια, ήξερε πολύ καλά ότι εκφράζομαι και ζω μέσα από την ιστιοπλοΐα και καταλάβαινε ότι βρισκόμουν μαζί της γιατί την αγαπούσα».

Και πρόσθεσε συγκινημένη: «Με προέτρεψε να κυνηγήσω την πρόκριση. Γι’ αυτό, λίγο πριν φύγει, μου είπε ‘πήγαινε και αγωνίσου. Όταν πήραμε την πρόκριση, γυρνώντας μου είπε ‘τα κατάφερες’ και μετά από δυο μέρες έφυγε».

Διαβάστε επίσης:

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 38χρονος προπονητής που κατηγορείται για αποπλάνηση και βιασμό ανήλικης αθλήτριας

Ένας χρόνος χωρίς τον Κόμπι Μπράιαντ – Η μοιραία πτήση και τα αναπάντητα ερωτήματα

«Το Πρωινό»: Η νέα έναρξη με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα (video)