Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

O Βοb Dylan με μια επιστολή αποδέχθηκε το χρηματικό έπαθλο για το Νόμπελ

Bob Dylan

Bob Dylan

Με μία επιστολή που απέστειλε στην Σουηδική Ακαδημία, ο τραγουδοποιός και συγγραφέας Bob Dylan που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2016, αποδέχεται το χρηματικό έπαθλο των 800.000  και πλέον ευρώ που συνοδεύει το εν λόγω βραβείο.

Η επιστολή περιέχει την ομιλία του, μια απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να λάβει το χρηματικό έπαθλο, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η γραμματέας της Ακαδημίας.

«Η ομιλία είναι εξαιρετική και, όπως αναμέναμε, γλαφυρή. Αφού απέστειλε την ομιλία, η περιπέτεια Ντίλαν πλησιάζει στο τέλος της», σχολίασε η Σάρα Ντάνιους γραμματέας της Σουηδικής Ακαδημίας στον ιστότοπό της.

Ο Bob Dylan, κατά κόσμον Άλαν Ζίμερμαν 75 ετών, είχε στη διάθεσή του έξι μήνες μετά την τελετή απονομής του Νόμπελ, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη, για να παραδώσει την ομιλία του στην Ακαδημία.

«Όταν τιμήθηκα με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας αναρωτήθηκα ποια ακριβώς είναι η σχέση μεταξύ των τραγουδιών μου και της λογοτεχνίας. Ήθελα να το σκεφτώ και να εντοπίσω τη σύνδεση. Εδώ θα προσπαθήσω να παρουσιάσω τις σκέψεις μου», γράφει στην ομιλία του ο Dylan, ο οποίος αναφέρεται σε πολλούς από τους λογοτέχνες που τον έχουν εμπνεύσει, από τον Θερβάντες και τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ έως και τον Χέρμαν Μέλβιλ.

Το Bραβείο Νόμπελ είναι ένα σύνολο από ετήσια διεθνή βραβεία που απονέμονται σε μια σειρά από κατηγορίες σε αναγνώριση των πολιτισμικών ή/και επιστημονικών επιτευγμάτων. Η διαθήκη του Σουηδού εφευρέτη Άλφρεντ Νόμπελ θεσμοθέτησε τα βραβεία το 1895.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τέλος στο σήριαλ: Ο Μπομπ Ντίλαν παρέλαβε επιτέλους το βραβείο Νόμπελ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η έκπληξη του αιώνα! Στον Bob Dylan το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016 (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού τα αδέρφια Αντετοκούνμπο