Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Ποια είναι η καθημερινότητα του CEO της Google;

Sundar Pichai

Ο Sundar Pichai, ο οποίος διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της Google το 2015 και είναι σε μεγάλο βαθμό αγαπημένος από τους υπαλλήλους, έβγαλε 199 εκατομμύρια δολάρια το 2016. Το όνομα του Pichai ήρθε πρόσφατα στην επικαιρότητα, λόγω ενός περιστατικού που έκανε τον γύρο του κόσμου, με την Google να απολύει έναν υπάλληλό της.

Ο James Damore, μηχανικός στη Google, κυκλοφόρησε ένα αμφιλεγόμενο σημείωμα όπου έκανε σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες. Ο CEO αναγκάστηκε να διακόψει τις οικογενειακές διακοπές του για να αντιμετωπίσει την δυσάρεστη κατάσταση που αναστάτωσε τον κολοσσό της Google. “Οι τελευταίες μέρες ήταν πολύ δύσκολες για πολλούς στην εταιρεία και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συζητήσουμε θέματα για τα οποία θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε. Θα πρέπει, όμως, να το κάνουμε αυτό σύμφωνα με τον Κώδικα Συμπεριφοράς”, γράφει ο Pichai σε ένα εταιρικό σημείωμα.

O Sundar Pichai κατέχει, ομολογουμένως, μία από τις σημαντικότερες θέσεις εργασίας ως CEO της Google! Aς ρίξουμε μια ματιά στην καθημερινή ρουτίνα και τη ζωή του:

Ξυπνάει στο διάστημα μεταξύ 6.30 – 7.00 το πρωί.

Ο Pichai μπορεί να δουλεύει στον κόσμο του διαδικτύου, αλλά είναι παραδοσιακός στον τρόπο με τον οποίο καταναλώνει τις ειδήσεις. “Πιστέψτε το ή όχι, διαβάζω την εφημερίδα από φυσικό χαρτί κάθε πρωί”, είπε στον Recode. Διαβάζει φυσικά τη The Wall Street Journal και τσεκάρει online τους The New York Times.

Ενώ διαβάζει, ο Pichai τρώει συνήθως μια ομελέτα για πρωινό. Η καταγωγή του από την πόλη Chennai, της Ινδίας συνάδει με την “πολύ αγγλική” συνήθεια (όπως την αποκαλεί) του να πίνει ένα φλιτζάνι τσάι.

Αυτή η ρουτίνα το πρωί τον βοηθάει να ξεκινήσει την πολυάσχολη μέρα του. “Δεν είμαι άνθρωπος του πρωινού ξυπνήματος, οπότε χρειάζομαι τον χρόνο μου με την εφημερίδα και το τσάι μου για να ξυπνήσω και να πάω στη δουλειά”, είπε στο Recode.

Στη συνέχεια ντύνεται και συνήθως υιοθετεί μια casual εμφάνιση.

Ο Pichai δεν είναι ένας φανταχτερός ηγέτης. Η εντυπωσιακή άνοδος του σε CEO της Google έχει αποδοθεί σε μια ομοιόμορφη ιδιοσυγκρασία, ενσυναίσθηση και στοχασμό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την τεράστια δημοτικότητά του μέσα στην εταιρεία. Βαθμολογήθηκε ως ένας από τους υψηλότερους CEOs στη Glassdoor το 2017, λαμβάνοντας μια βαθμολογία έγκρισης 96% από τους ερωτηθέντες.

Ο Pichai είναι κοντά με τον Larry Page, τον πρώην CEO και συνιδρυτή της Google.

Έχει, επίσης, ξεχωρίσει για την αριθμητική μνήμη του. Ως παιδί, παρατήρησε ότι είχε την ικανότητα να ανακαλέσει πολλούς αριθμούς τηλεφώνου.

Το στυλ ηγεσίας του Pichai αντικατοπτρίζεται στις συναντήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τη συνήθεια να ακούει ήσυχα όλα τα μέλη της ομάδας του. Μόλις τελειώσουν όλοι οι άλλοι, θα ρίξει “μια ιδέα που θα μπορούσε να λειτουργήσει για όλους”.

Κάνει συναντήσεις εν κινήσει όταν μπορεί. “Δεν είναι ασυνήθιστο γι ‘αυτόν να περιπλανηθεί στη μέση μιας συνάντησης, μόνο για να επιστρέψει με τη λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα συζητείται”, ανέφερε η Inc.

Προφανώς, όλο αυτό το περπάτημα τον βοηθάει να σκεφτεί.

Όταν δεν είναι εν κινήσει, ο Pichai εργάζεται σε ένα γραφείο που είναι “ακραία καθαρό”.

Ο Pichai είναι χορτοφάγος και προσπαθεί να βρει λίγο χρόνο μέσα στη μέρα για να γυμναστεί.

Είναι, επίσης, ένας τεράστιος φαν του κρίκετ και, μάλιστα, διακρίθηκε στο Γυμνάσιο.

Στο τέλος της ημέρας, ο Pichai πηγαίνει στο σπίτι του στο Los Altos Hills. Ζει εκεί με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του.

Έχουν κι ένα κουτάβι που το λένε Jeffree.

Ο Pichai προσπαθεί να μην πάρει μαζί του τη δουλειά και αποφεύγει να δοκιμάσει τα πρωτότυπα της Google στο σπίτι του, είπε στο Recode.

Το 2015, υποσχέθηκε να είναι σπίτι κάθε νύχτα εγκαίρως για να βάλει τα παιδιά του στο κρεβάτι ο ίδιος.

Ό,τι κι αν φέρει ο χρόνος, ο Pichai υπογραμμίζει τη σημασία της διατήρησης των πραγμάτων. Τον Ιανουάριο, είπε σε μια ομάδα ινδικών φοιτητών να “χαλαρώσουν” και να βρουν χρόνο για διασκέδαση. “Είναι ένας μακρύς δρόμος, οι αποτυχίες δεν έχουν σημασία”, δήλωσε, σύμφωνα με The Wall Street Journal.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Bill Gates: Αυτή είναι η καθημερινότητα του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τι δείχνουν τα γραφεία των Zuckerberg και Einstein για τον τρόπο σκέψης τους;

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτή είναι η ρουτίνα του δισεκατομμυριούχου Jeff Bezos