Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Food

Το ψωμί της καραντίνας: Έτοιμο σε 5 λεπτά και χωρίς μαγιά

Ένα εύκολο και νόστιμο ψωμί με μπύρα που ετοιμάζεται σε 5 λεπτά και φουσκώνει μόνο του, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά Συνταγής

Εκτέλεση

Για το εύκολο και γρήγορο μεθυσμένο ψωμί με μπύρα, βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το τυρί και το καρύδι και περιχύνουμε με τη μπύρα. Με κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά, ώστε να γίνουν σαν το μείγμα του κέικ. Αδειάζουμε σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα για ψωμί.

Αλείφουμε ελαιόλαδο στην επιφάνεια, ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά. Αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά στην φόρμα κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα για να στεγνώσει και να μην νοτίσει.

Extra tips

-Χρησιμοποιούμε μακρόστενη φόρμα μήκους 30 εκατοστών.

-Ο χρόνος ψησίματος στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις είναι 1 ώρα περίπου. Αν θα ψήσετε στον αέρα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς C, και αφήστε να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά.

-Αφού ψηθεί το ψωμί και ροδίσει, το βγάζουμε από τη φόρμα με προσοχή και το αφήνουμε σε σχάρα ή πάνω σε πετσέτα να στεγνώσει η υγρασία του. Το κόβουμε μετά από 20 λεπτά.