Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Τα πιο σοκολατολαχταριστά cupcakes Nutella από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Είναι από τα αγαπημένα γλυκά των παιδιών. Και όχι μόνο. Και αυτά τα σοκολατολαχταριστά cupcakes με Nutella ή Merenda, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, θα τα λατρέψουν όλοι! Φτιάξτε μπόλικα, γιατί σας το λέω, θα εξαφανιστούν αμέσως…

Υλικά Συνταγής

Για την κρέμα μερέντα

Εκτέλεση

Για τα cupcakes

Για τα cupcakes Nutella, σε ένα μπολ ανακατεύουμε πρώτα το κακάο και το χλιαρό γάλα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά το βούτυρο. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Με ένα μίξερ χειρός το χτυπάμε για 4΄. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη βανίλια και το μείγμα κακάο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1΄. Ρίχνουμε το μείγμα αλευριού εναλλάξ με το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά να γίνει μια αφράτη ζύμη.

Ετοιμάζουμε τις θήκες στις φόρμες για τα cupcakes και ρίχνουμε το μείγμα με τη βοήθεια σκουπ, γεμίζοντάς τα κατά τα 2/3.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 24΄. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα Nutella

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 2΄-3΄, μέχρι να αφρατέψει. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τη μερέντα μέχρι να γίνει αφράτη η κρέμα,

Όταν κρυώσουν τα cupcakes, γεμίζουμε με κρέμα ένα κορνέ και πιέζουμε με τα χέρια πάνω στο κάθε ένα, Πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γλυκόξινες χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο – Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρουφάτο μυρμηγκάτο με κρέμα σοκολάτας, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (video)