Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Πολύχρωμο και νόστιμο μπριάμ στο φούρνο

μπριαμ

Μπριάμ

Αγνά, πολύχρωμα λαχανικά, ανακατεμένα στο φούρνο, σε μια άκρως καλοκαιρινή, εύκολη και γρήγορη συνταγή, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Συνδυάζεται άψογα με φέτα και ψωμί.

Υλικά

-4 μελιτζάνες φλάσκες
-4 κολοκύθια
-4 μεγάλες πατάτες
-4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
-4 σκελίδες σκόρδο
-2 κρεμμύδια
-2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
-2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
-2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
-1 φλ. ελαιόλαδο
-1 φλ. νερό
-αλάτι
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το μπριάμ φούρνου, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα και αντιστάσεις. Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σε 6 κομμάτια, τα κολοκύθια στα 6 (σαν μεγάλες μπουκιές), 4-5 εκ. (θα μικρύνουν στο ψήσιμο), τις ντομάτες στα 4 και τις πατάτες όπως και τις μελιτζάνες, στα 6. Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα σε βαθύ ταψί 34 ή 36 εκ.

Αλέθουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τ’ ανακατεύουμε με τα χέρια ή με δύο κουτάλες. Περιχύνουμε με το νερό (μη σας φαίνεται λίγο, θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά).

Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε 40΄-45΄ την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο. Μετά το ξεσκεπάζουμε. Το μπριάμ είναι ένα φαγητό που σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Συνοδέψτε το με μια ωραία φέτα και τραγανό χωριάτικο ψωμί.

Τα απόλυτα καλοκαιρινά φαγητά είναι και το μπριάμ στο φούρνο, αλλά και το ιμάμ.

Προετοιμασία: 0:15′ Μαγείρεμα: 0:45′ Εύκολη Μερίδες: 6