Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Λαχταριστά ρολάκια κανέλας με ζύμη πίτσας

Ρολάκια κανέλας

Πανεύκολα ρολάκια κανέλας με έτοιμο φύλλο, μία συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε! Γίνονται πολύ γρήγορα και είναι λαχταριστά και πεντανόστιμα.

Υλικά Συνταγής

Για το γλάσο με τυρί κρέμα (cream cheese frosting)

Εκτέλεση

Για τα πανεύκολα ρολά κανέλας με έτοιμο φύλλο, βγάζουμε τη ζύμη από την κατάψυξη και την αφήνουμε για 30′ στον πάγκο. Τόσο χρόνο χρειάζεται να ξεπαγώσει τόσο ώστε να μπορούμε να τη δουλέψουμε (με την έτοιμη ζύμη πίτσας θα φτιάξουμε 2 ίδια ρολά).

Με τον πλάστη πατάμε ελαφρά τη ζύμη ώστε να μεγαλώσει λίγα εκατοστά (γύρω στα 4-5 εκ.) η επιφάνειά της.

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα σε μπολ. Ανοίγουμε το ένα φύλλο ζύμης στον πάγκο. Αλείφουμε την επιφάνεια του με το μισό μαλακό βούτυρο αφήνοντας 1,5-2 εκατοστό κενό περιμετρικά.

Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με κανελοζάχαρη. Τυλίγουμε σε ρολό τη ζύμη κατά μήκος και τσιμπάμε την ένωση ώστε να κολλήσουν οι άκρες.

Κόβουμε το ρολό με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες των 3-4 εκατοστών (6-7 φέτες κάθε ρόλο). Τις ακουμπάμε σε ταψάκι μικρό τετράγωνο, 25×24 ή μακρόστενο 20×28 εκατ. (με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω) στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Φροντίζουμε να μην είναι πολύ στριμωγμένα τα ρολά. Αφήνουμε 1 εκατοστό κενό μεταξύ τους.

Αφού τα τελειώσουμε όλα και το δεύτερο φύλλο ζύμης, αλείφουμε τα ρολά με λίγο βούτυρο λιωμένο κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με 1 κουτάλια ζάχαρη.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στον αέρα για 30′ μέχρι να φουσκώσουν να ροδίσουν και να μοσχομυρίσουν. Όταν τα βγάζουμε ζεστά από το φούρνο τα αφήνουμε να σταθούν για 5-10′ και μετά τα περιχύνουμε με το λευκό γλάσο τυριού.

Αν έχετε χρόνο, αφήστε τα ρολάκια κανέλας να σταθούν σκεπασμένα για 20′ σε ζεστό σημείο πριν τα βάλετε στο φούρνο.

Για το γλάσο (cream cheese frosting)

Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, με το μαλακό βούτυρο. Με σύρμα ή μίξερ χειρός, τα αφρατεύουμε. Προσθέτουμε το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγη λίγη την άχνη, μέχρι να έχουμε την πυκνότητα που επιθυμούμε, πιο αραιή ή πιο σφιχτή.

Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

Πηγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου