Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Ελαφριά και καλοκαιρινή τούρτα παγωτό από την Αργυρώ

Μια συγκλονιστική συνταγή για τούρτα παγωτό που θα ξετρελάνει τους πάντες. Πλούσια βάση μωσαϊκού με αφράτο παγωτό βανίλιας. Η επικάλυψη κάνει τη διαφορά.

Υλικά Συνταγής

Εκτέλεση

Για τη βάση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα, τα ανακατεύουμε και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και το κονιάκ. Τα ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι 28 εκ. (μεγάλη). Παγώνουμε τη φόρμα στην κατάψυξη.

Για το παγωτό

Χτυπάμε σε μπολ με μίξερ χειρός τη φυτική σαντιγί, να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ για 5΄, να φουσκώσει καλά. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα εβαπορέ. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2΄- 3΄. Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 30΄. Το ξαναχτυπάμε, να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε μέσα τα γεμιστά μπισκότα σε κομμάτια. Τα ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το παγωτό (που δεν έχει πήξει ακόμα) στη βάση μωσαϊκού στη φόρμα.

Παγώνουμε την τούρτα αρκετές ώρες μέχρι να σφίξει.

Για να σερβίρουμε

Ξεφορμάρουμε την τούρτα σε τουρτιέρα, ρίχνουμε επάνω ολόκληρα τα φουντούκια και την περιχύνουμε με χλιαρή λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε 2΄-3΄ να παγώσει η σοκολάτα από την ψύξη του παγωτού και κόβουμε σε κομμάτια.

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο παγωτό – 1 lt παγωτό βανίλια και 1 lt παγωτό παρφέ σοκολάτα και να σερβίρουμε με το ίδιο τρόπο που περιγράφεται παραπάνω.

Πηγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου