Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την 8η θέση

Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την 8η θέση

Πηγή: Instagram @amandatenfjord

H Aμάντα Γεωργιάδη επέστρεψε στην Ελλάδα, το βράδυ της Κυριακής, μετά την 8η θέση που κατέκτησε στην Eurovision.

Η νεαρή τραγουδίστρια που εκπροσώπησε τη χώρα μας στον διαγωνισμό της Eurovision 2022 που έγινε στον Τορίνο της Ιταλίας με το τραγούδι «Die Together», ήταν χαμογελαστή κατά την επιστροφή της στη χώρα μας.

«Ήταν ωραία. Δεν είχα άγχος. Σκέφτηκα ότι “οκ θα το απολαύσω”. Και ναι το απόλαυσα. Υπήρχαν πολλές καλές χώρες φέτος. Πολλά, καλά τραγούδια. Εγώ είμαι χαρούμενη. Όλοι είναι εδώ, η οικογένειά μου, ο φίλος μου. Και δεν έχω μπαταρία στο τηλέφωνο. Ευχαριστώ για όλα», είπε η Αμάντα Γεωργιάδη σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους.

Η Αμάντα Γεωργιάδη κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο

Νωρίτερα, η Αμάντα Γεωργιάδη δημοσίευσε στο Instagram μια σειρά από φωτογραφίες από τον διαγωνισμό της Eurovision 2022 και έγραψε στη λεζάντα: «Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Είμαι τόσο συγκλονισμένη και χαρούμενη. Πολλά φιλιά στην οικογένεια, τους φίλους, τους θαυμαστές και την ομάδα μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη βραδιά! Συγχαρητήρια στην Ουκρανία και σε όλους τους άλλους διαγωνιζόμενους – είστε όλοι τόσο καταπληκτικοί».

Δείτε την ανάρτησή της στο Instagram:

Η βαθμολογία της Ελλάδας

Η 25χρονη Αμάντα με τη βελούδινη φωνή καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και κέρδισε τις εντυπώσεις μπαίνοντας στην πρώτη δεκάδα κατακτώντας συγκεκριμένα την 8η θέση στη Eurovision.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα συγκέντρωσε 215 βαθμούς, όπου οι 158 ήταν από τις επιτροπές κι οι 57 από το κοινό.

Η βαθμολογία της Ελλάδας από τις επιτροπές

Η Ελλάδα από τις επιτροπές πήρε έξι 12άρια και δύο δεκάρια.

Οι χώρες που ψήφισαν την Ελλάδα (βαθμολογία επιτροπών):

Την Ελλάδα, στην ψηφοφορία των επιτροπών, δεν ψήφισαν οι εξής χώρες: Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισραήλ, Μολδαβία, Σερβία, Ισλανδία, Μαυροβούνιο, Ιρλανδία, Λιθουανία, Σουηδία, Αυστραλία.

Δείτε ξανά την εμφάνιση της Ελλάδας στον τελικό:

Διαβάστε επίσης:

Eurovision: Το κοινό της Ευρώπης έδωσε τη νίκη στην Ουκρανία, στην 8η θέση η Ελλάδα

Survivor: Αποχώρησε η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου