Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Η ανάπτυξη των Smartphones επιβραδύνεται. Αυτά είναι καταπληκτικά νέα ​​για την «Apple»!

Από τότε που βγήκαν τα smartphones, οι άνθρωποι τρέχουν να τα αγοράσουν. Και όχι μόνο ένα ο καθένας, καθώς η αγορά έχει αυξηθεί ραγδαία κατά την τελευταία δεκαετία. Αλλά τώρα, για πρώτη φορά, η εταιρεία ερευνών αγοράς «IDC» προβλέπει, ότι το 2015 θα είναι η πρώτη χρονιά, που ο αυξανόμενος ρυθμός της αγοράς των smartphones ανά τον κόσμο, θα μειωθεί σε μονοψήφια νούμερα. Όπως αποδεικνύεται, οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν smartphones πιθανώς να τα έχουν ήδη. Και εντελώς παράλογα, αυτό είναι προς όφελος της «Apple».

Η πιο πρόσφατη έκθεση της «IDC», προβλέπει, ότι οι συνολικές αποστολές των smartphones, το 2015 θα ανέλθουν σε αύξηση 9,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί στην περιοχή Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης .

Η «IDC» αναμένει ότι τα Windows Phones και άλλα τηλέφωνα που δουλεύουν με λειτουργικά συστήματα εκτός από Android ή iOS θα κυκλοφορούν σε σημαντικά μικρότερη ποσότητα στο μέλλον.

Αλλά ένας πολύ πιο σοβαρός λόγος, για την επιβράδυνση της ανάπτυξης, είναι η μεταβαλλόμενη δυναμική της αγοράς στην Κίνα. Καθώς είναι η μεγαλύτερη αγορά smartphones στον κόσμο, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 1/3 των συνολικών πωλήσεων smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο, η Κίνα έχει το μέγεθος να αλλάξει την παγκόσμια τάση. Και στην Κίνα, η αγορά των smartphones είναι κορεσμένη, πράγμα που σημαίνει ότι η ανάπτυξη έχει μείνει στάσιμη. Πρώτη φορά οι αγοραστές έχουν εξαφανιστεί, που σημαίνει ότι η προοπτική ανάπτυξης της χώρας είναι τώρα στην αναβαθμιζόμενη αγορά.

«Τα προηγούμενα χρόνια, οι χρήστες των τηλεφώνων είχαν μετατραπεί σε νέους αγοραστές των smartphones» λέει ο Anthony Scarsella , ένας μάνατζερ ερευνών της ομάδας κινητών τηλεφώνων της «IDC», στο «Wired». Τώρα η μετατροπή έχει μετακινηθεί σε άλλες περιοχές. Η Μέση Ανατολή και η Αφρική έχουν τις περισσότερες πωλήσεις φέτος, με τις αποστολές να αυξάνονται σχεδόν 50% κάθε χρόνο. Αυτό το ποσοστό είναι ακόμη μεγαλύτερο από τις «καυτές αγορές ανάπτυξης» όπως η Ινδία και η Ινδονησία.

Για να διατηρηθεί η δυναμική, τα smartphones χαμηλού κόστους θα πρέπει να συνεχίσουν να χτυπούν τις λιγότερο ώριμες αγορές, λέει ο Scarsella.  Στις πιο αναπτυγμένες αγορές, οι κατασκευαστές των smartphones ίσως έχουν ισχυρά κίνητρα για να ωθήσουν τη χρηματοδότηση των συσκευών και τις επιλογές του εμπορίου για να προσελκύσουν τους καταναλωτές, κάτι παρόμοιο με αυτό που ήδη κάνει η «Apple» με την αναβάθμιση του Προγράμματος του iPhone στις ΗΠΑ.

Όλα αυτά φαίνεται να δείχνουν την «Apple» να είναι ο νικητής εδώ. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν smartphones σε πολλά μέρη του κόσμου ήδη τα έχουν σήμερα, προκύπτει ότι η ανάπτυξη είναι πιο πιθανό να συμβεί στην αναβάθμιση παρά στους νέους αγοραστές της Κίνας. Στο τελευταία τρίμηνο, η Apple είδε 99% αύξηση των εσόδων της σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να μετατρέψει τους ιδιοκτήτες των smartphones σε χρήστες της «Apple», καθώς η χώρα συνεχίζει τη μετάβασή της στην τεχνολογία 4G. Τέλος, η «Apple» είναι ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς των smartphones, γιατί ακόμη και αν δεν πουλήσει όλα τα τηλέφωνα, εξακολουθεί να βγάζει τεράστιο όγκο χρημάτων.