Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Δείτε τα 19 τρελά σημεία στο απίθανο σπίτι του Bill Gates (Photos)

Bill Gates

Bill Gates

Με περιουσία που ξεπερνά τα 79 δισεκατομμύρια δολάρια, ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και δεν θα περίμενε κανείς ο πλουσιότερος άνθρωπος στις Ηνωμένες Πολιτείες να ζει σε καμία… καλύβα, έτσι δεν είναι; Φυσικά και έτσι είναι. Ο Bill Gates χρειάστηκε επτά χρόνια και 63 εκατομμύρια δολάρια για να ολοκληρώσει την κατασκευή του σπιτιού του στη Medina της Washington, με τη διόλου τυχαία ονομασία Xanadu 2.0, που παραπέμπει στη φανταστική έπαυλη του «Πολίτη Κέιν», από τη θρυλική ομώνυμη ταινία.

Με έκταση που ξεπερνά τα 20.000 τετραγωνικά μέτρα, η οικία του ιδρυτή της Microsoft είναι εντυπωσιακή, γεμάτη λεπτομέρειες τελευταίας τεχνολογίας που εκπλήσσουν. Το Business Insider παρουσιάζει σε άρθρο του κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία για το… φτωχικό του Bill Gates.

  1. Αξίζει τουλάχιστον 123 εκατομμύρια δολάρια σήμερα

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία, το ακίνητο αξίζει 123,54 εκατομμύρια δολάρια με βάση τα φετινά στοιχεία. Ο Bill Gates αγόρασε το οικόπεδο το 1988 έναντι 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα μ δημοσιεύματα, πληρώνει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο σε φόρους ακινήτων.

  1. Σχεδόν 1.200 κυβικά μέτρα ξυλείας χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του

Το σπίτι κατασκευάστηκε από ξύλο ελάτων Douglas ηλικίας 500 ετών, και απασχολήθηκαν 300 εργάτες, εκ των οποίων οι 100 ήταν ηλεκτρολόγοι.

  1. Ένα σύστημα αισθητήρων τελευταίας τεχνολογίας βοηθά τους επισκέπτες να ελέγχουν το κλίμα και τον φωτισμό των δωματίων

Όταν έρχονται επισκέπτες στο σπίτι, τους δίνεται μία καρφίτσα που αλληλεπιδρά με τους αισθητήρες, που βρίσκονται σε όλο το σπίτι. Οι επισκέπτες ορίζουν τη θερμοκρασία και τις ρυθμίσεις φωτισμού που επιθυμούν, και οι ρυθμίσεις αυτές προσαρμόζονται καθώς κινούνται μέσα στο σπίτι. Παράλληλα, ηχεία κρυμμένα πίσω από τις ταπετσαρίες επιτρέπουν στη μουσική να τους ακολουθεί από δωμάτιο σε δωμάτιο.

  1. Το σπίτι αξιοποιεί το φυσικό του περιβάλλον για να περιορίσει την απώλεια θέρμανσης

Το Xanadu 2.0 είναι πρακτικά χτισμένο μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του, κι έτσι η θερμοκρασία του ρυθμίζεται πιο αποτελεσματικά.

  1. Μπορείς να αλλάξεις τις εικόνες στους τοίχους με το πάτημα ενός κουμπιού

Σε διάφορα σημεία του σπιτιού υπάρχουν οθόνες υπολογιστών συνολικής αξίας 80.000 δολαρίων. Οποιοσδήποτε μπορεί να εμφανίσει στις οθόνες αυτές τον αγαπημένο του πίνακα ή φωτογραφία, που είναι αποθηκευμένα σε συσκευές αξίας 150.000 δολαρίων.

  1. Η πισίνα έχει σύστημα υποβρύχιας μουσικής

Η πισίνα, με έκταση 18,3 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται σε δικό της ξεχωριστό κτίριο με εμβαδό 1.19ο τετραγωνικών μέτρων – το καφέ κτίριο της παραπάνω φωτογραφίας. Οι λουόμενοι μπορούν να κολυμπήσουν κάτω από έναν γυάλινο  τοίχο και να βρεθούν σε ένα εξωτερικό μπαλκόνι. Υπάρχουν επίσης αποδυτήρια με τέσσερα ντους και δύο μπανιέρες.

  1. Διαθέτει δωμάτιο τραμπολίνου με οροφή 6 μέτρων

Δεν ξέρουμε πόσο μεγάλο είναι το τραμπολίνο, αλλά μπορούμε να φανταστούμε ότι θα είναι μία διασκεδαστική εναλλακτική σε ένα κλασικό πρόγραμμα εξάσκησης. Οι εγκαταστάσεις άσκησης εκτείνονται σε συνολικά 762 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνουν σάουνα, χαμάμ και ξεχωριστά αποδυτήρια ανδρών και γυναικών.

  1. Μία τεράστια αίθουσα δεξιώσεων χωράει ως και 200 καλεσμένους

Ο χώρος, με έκταση 701 τετραγωνικών μέτρων, μπορεί να χωρέσει ως και 150 άτομα για ένα δείπνο ή 200 ορθίους για μία εκδήλωση. Ένα τζάκι ύψους σχεδόν δύο μέτρων από ασβεστόλιθο κυριαρχεί στον έναν τοίχο, ενώ σε έναν άλλο βρίσκεται μία οθόνη 264 ιντσών.

  1. Το σπίτι διαθέτει 24 τουαλέτες, εκ των οποίων οι 10 έχουν μπανιέρες

Αυτές οι τουαλέτες σίγουρα θα ήταν χρήσιμες αν ο Bill Gates έκανε τόσο μεγάλα πάρτι. Αλλιώς, μοιάζει κάπως υπερβολικό.

  1. Υπάρχουν έξι κουζίνες

Βρίσκονται σε διάφορα μέρη του σπιτιού, ώστε το προσωπικό να είναι έτοιμο για κάθε περίσταση.

  1. Μία τεράστια βιβλιοθήκη φιλοξενεί ένα χειρόγραφο για το οποίο ο Bill Gates πλήρωσε πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια

Η βιβλιοθήκη των 640 τετραγωνικών μέτρων έχει θολωτή οροφή και δύο κρυφά ράφια. Στο ταβάνι υπάρχει μία φράση από το βιβλίο The Great Gatsby, που αναφέρει: «Είχε διανύσει πολύ δρόμο μέχρι αυτήν την γαλάζια αυλή, και το όνειρό του πρέπει να έμοιαζε τόσο κοντά, που δύσκολα θα αποτύγχανε να το πιάσει». H βιβλιοθήκη φιλοξενεί επίσης τον Codex Leicester, ένα χειρόγραφο του Leonardo Da Vinci που αγόρασε ο Bill Gates έναντι 30,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία το 1994.

  1. Το εσωτερικό σινεμά χωρά 20 άτομα σε πολυτελείς θέσεις

Δίνοντας άλλη διάσταση στην έννοια του home cinema, η αίθουσα αυτή, σχεδιασμένη σε στυλ Αρ Ντεκό, διαθέτει άνετες πολυθρόνες και καναπέδες, αλλά και μία μηχανή παραγωγής ποπ κορν.

  1. Ένα προϋπάρχον σπίτι μετακινήθηκε με βάρκα για να μείνει χώρος για ένα άλλο κτίριο

Το κτίριο 274 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο αθλοπαιδιών, το γήπεδο γκολφ και τους κάβους του Bill Gates.

  1. Το σπίτι των ξένων είναι εξίσου high-tech με το κυρίως σπίτι

Σύμφωνα με το US News το έκτασης 579 τετραγωνικών μέτρων σπίτι των ξένων ήταν το πρώτο κτίριο του συμπλέγματος που ολοκληρώθηκε. Το σπίτι, που έχει δικό του υπνοδωμάτιο και μπάνιο, λειτούργησε ως δοκιμαστικό για τις τεχνολογίες που στη συνέχεια θα χρησιμοποιούνταν στο κυρίως σπίτι. Σε αυτό συνέγραψε ο Bill Gates το βιβλίο του The Road Ahead.

  1. Συνολικά, τα γκαράζ του Bill Gates χωρούν 23 αυτοκίνητα

Υπάρχουν αρκετά γκαράζ σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Το πιο ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ένα υπόγειο σπήλαιο κατασκευασμένο από τσιμέντο και ανοξείδωτο ατσάλι. Αυτό το γκαράζ από μόνο του χωρά δέκα αυτοκίνητα. Το τσιμέντο είναι σπασμένο επίτηδες σε κάποια σημεία για να του δώσει ένα σκληρό, «αποδομητικό» στυλ.

  1. Ο Bill Gates έχει ένα αγαπημένο δέντρο, που παρακολουθείται ηλεκτρονικά 24 ώρες το 24ωρο

Ο Bill Gates φέρεται να έχει δεθεί συναισθηματικά με έναν σφένδαμο ηλικίας 40 ετών που μεγάλωνε στο δρόμο μπροστά από το σπίτι. Παρακολουθείται από υπολογιστή, και αν σε κάποια στιγμή φανεί να «στεγνώνει», του παρέχεται αυτόματα νερό.

  1. Ένα τεχνητό ρυάκι γεμάτο ψάρια

Το ρυάκι και η εκβολή του δημιουργήθηκαν για να αντιμετωπιστούν τυχόν απορροές που μπορεί να προκαλέσουν οι ψηλοί τοίχοι του ακινήτου. Το νερό διατηρείται γεμάτο με σολομούς και πέστροφες.

  1. Η άμμος στην παραλία του Bill Gates εισάγεται από την Καραϊβική

Η ακτή περιέχει άμμο που μεταφέρεται σε μεγάλες ποσότητες κάθε χρόνο με βάρκα από τη Σάντα Λουτσία.

  1. Κάποιος πλήρωσε 35.000 δολάρια απλά για να το δει

Η Microsoft διεξάγει πλειστηριασμό κάθε χρόνο, και οι υπάλληλοι της εταιρείας δωρίζουν προϊόντα και υπηρεσίες που μπορεί κανείς να αγοράσει. Τα έσοδα πηγαίνουν στο φιλανθρωπικό ταμείο της εταιρείας. Ο Gates έχει δωρίσει στο παρελθόν ξεναγήσεις στο Xanadu 2.0. Σύμφωνα με το Puget Sound Business Journal, ένας υπάλληλος της Microsoft κέρδισε κάποτε την ξενάγηση, προσφέροντας 35.000 δολάρια στον πλειστηριασμό.