Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

SHIPPING FOCUS: Τέσσερα καινούργια containerships για την Cape Shipping

euronav ναυτιλία

Αυτές είναι οι τέσσερις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε: 

Τέσσερα νεότευκτα για την Cape

Στην παραγγελία τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προχώρησε η -ελληνικών συμφερόντων- ναυτιλιακή εταιρεία Cape Shipping. Τα containerships (2 χωρητικότητας 2.700-teu και άλλα 2 χωρητικότητας 700-teu) θα κατασκευαστούν στα κινέζικα ναυπηγεία Huangpu Wenchong. Σημειώνεται πως το συνολικό κόστος αλλά και η ημερομηνία παράδοσης των πλοίων δεν έχει γνωστοποιηθεί.

Για scrap δεξαμενόπλοιο της SCI

Στα διαλυτήρια οδεύει ένα tanker της ναυτιλιακή εταιρείας Shipping Corporation of India. Ο λόγος για το δεξαμενόπλοιο Abul Kalam Azad (χωρητικότητας 92.6873-dwt και κατασκευής 1999). Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί ούτε το ποσό που έβαλε στα ταμεία της η ναυτιλιακή, ούτε ο αγοραστής.

Δύο νεότευκτα VLCCs για την Cosco Energy

Στην τοποθέτηση παραγγελίας δύο καινούργιων VLCCs προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Cosco Shipping Energy Transportation -θυγατρική που ασχολείται εξ΄ολοκλήρου με τα tankers- στα ναυπηγεία Dalian COSCO KHI Ship Engineering (DACKS). Τα tankers (χωρητικότητας 308.000-dwt) θα κοστίσουν στην εταιρεία 160 εκατομμυρίων δολαρίων και η παράδοση τους είναι προγραμματισμένη για τον Αύγουστο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021.

12 containerships παρήγγειλε η Quanzhou Ansheng

Σε ανανέωση του στόλου της προχωράει η κινέζικη ναυτιλιακή εταιρεία Quanzhou Ansheng, αφού προχώρησε στην παραγγελία 12 νεότευκτων containerships. Το κάθε πλοίο θα είναι χωρητικότητας 640-teu και η κατασκευή τους -ανά τετράδες- έχει ανατεθεί στα τοπικά ναυπηγεία Fujian Southeast, Fujian Mawei και Nantong Xiangyu. Το συνολικό κόστος κατασκευής ανέρχεται στα 121 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δυο Ελληνίδες στην κορυφαία εκδήλωση της Διεθνούς Εβδομάδας Ναυτιλίας στο Λονδίνο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Δύο νέες συμφωνίες με πιστωτές και πώληση πλοίου για την DryShips

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Aρ. Πίττας: Oλοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανανέωσης του στόλου της Euroseas