Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Αρνητική… πρωτιά 44ετίας για την H&M

Σε μείωση του μερίσματός της, για πρώτη φορά, το ερχόμενο έτος προσανατολίζεται η εταιρεία ετοίμων ενδυμάτων Hennes & Mauritz AB (H&M), καθώς «παλεύει» εδώ και καιρό να φέρει πελάτες στα καταστήματά της.

Η σουηδική αλυσίδα αναμένεται να μειώσει το μέρισμά της κατά 7,5% για τη χρήση του 2018, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση 27 αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι θα είναι η πρώτη φορά που η H&M μειώνει το μέρισμά της μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο το 1974.

Παρ’ όλο που η H&M κατάφερνε τα τελευταία χρόνια να διατηρήσει το μέρισμα στις 9,75 κορώνες ανά μετοχή, η μείωσή του μπορεί να είναι αναπόφευκτη, καθώς η στροφή των καταναλωτών στις αγορές μέσω Internet, αλλά και ο άγριος ανταγωνισμός από ανταγωνιστικές εταιρείες όπως τα Zara και η Amazon, έχουν προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στις πωλήσεις των καταστημάτων H&M.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η μερισματική πολιτική της H&M ήταν να μοιράζει τουλάχιστον το 50% των καθαρών κερδών της στους μετόχους. Διατηρώντας, όμως, φέτος στα ίδια επίπεδα το μέρισμά της, η H&M μοίρασε ουσιαστικά στους μετόχους της όλα τα κέρδη του προηγούμενου έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: H&M: Προβληματισμός από τα απούλητα εμπορεύματα αξίας 4 δισ. δολ.!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Zara: Ενεργοποιήθηκε η επαυξημένη πραγματικότητα. Τα οφέλη του πρωτοποριακού concept για τους πελάτες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Mega deal στον χώρο του online στοιχήματος: CVC Capital και Sky Plc πουλούν τη Sky Betting & Gaming