Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business Of Fashion

Aυτά είναι τα δημοφιλή sneakers που απειλούν την πρωτιά της Nike

Αυτό το φθινόπωρο ένα ανερχόμενο brand δείχνει να εδραιώνει τη θέση του στον κλάδο των sneakers, σημειώνοντας ραγδαία αύξηση στις προτιμήσεις του νεανικού κοινού. Ο λόγος για τα πασίγνωστα πλέον Vans.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Η επενδυτική τράπεζα Piper Jaffray, από το 2001 πραγματοποιεί, δύο φορές το χρόνο, έρευνα για τα αγαπημένα brands και τις νέες τάσεις της μόδας, στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες αμερικάνοι έφηβοι.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε το φετινό φθινόπωρο, αποτύπωσε ξεκάθαρα την άνοδο του συγκεκριμένου brand. Τα Vans, σύμφωνα με την Piper Jaffray , αποτελούν το πιο γρήγορα ανερχόμενο εμπορικό σήμα στην ιστορία της έρευνας. Μάλιστα, η πιο εκρηκτική αύξηση προήλθε από τις γυναίκες, όπου η Nike έχασε την πρωτοκαθεδρία στις καταναλώτριες υψηλότερων εισοδημάτων.

Οι περισσότεροι έφηβοι εξακολουθούν να θεωρούν τη Nike ως την αγαπημένη τους μάρκα παπουτσιών. Η εταιρία απέσπασε ποσοστό 41% όσων συμμετείχαν στην έρευνα, δηλαδή 6.200 έφηβοι με μέσο οικογενειακό εισόδημα 55.800 δολ. ετησίως και 2.400 έφηβοι με υψηλότερο εισόδημα, 101.900 δολ.

Vans Old Skool

Ωστόσο, η Vans και η Adidas δείχνουν να απειλούν την κυριαρχία της Nike. Στην τελευταία έρευνα, η Vans κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό της, με το 19% των εφήβων να ισχυρίζονται ότι αποτελεί την αγαπημένη τους μάρκα.

Μάλιστα το μοντέλο Vans Old Skool που αποτελεί το νούμερο 1 της εταιρίας, θεωρείται το κλασσικό της μοντέλο και αποτελεί σχεδόν το 25% των πωλήσεων της,  σύμφωνα με τον  Scott Roe,  CFO της μητρική της Vans, VF Corp. Το τελευταίο τρίμηνο οι πωλήσεις της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 26%.