ΜΕΓΑΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ:

REBUILDING GREECE:
Η ΕΛΛΑΔΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΙΟΥΛΙΑ
ΤΣΕΤΗ

Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Uni-Pharma – Intermed S.A.

Η αλλαγή νοοτροπίας, η αγάπη και η αφοσίωση για την απασχόλησή μας είναι τα κλειδιά που θα ανοίξουν την πόρτα στην ανάπτυξη της χώρας μας, υποστηρίζει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του  Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, κ. Ιουλία Τσέτη, προτρέποντας όλους μας να επικεντρωθούμε στο παρόν και να αποκτήσουμε φορολογική και περιβαλλοντική συνείδηση για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μία Ελλάδα δυνατή, δημιουργική, με υγιείς εταιρείες, καινοτομία και Αριστεία.

Πού θέλουμε να βρίσκεται η Ελλάδα σε 5 χρόνια από σήμερα; Ποιο είναι το όραμά σας για τη χώρα μας;

Ονειρεύομαι μία Ελλάδα δυνατή, δημιουργική, με υγιείς εταιρείες, με βιομηχανικά «φουγάρα», με νέες startup επιχειρήσεις, με καινοτομία και Αριστεία, με διαρκώς αυξανόμενες θέσεις εργασίας, με κορυφαίο ψηφιακό μετασχηματισμό, με ισότιμη θέση στην Κεντρική Ευρώπη, αφήνοντας πίσω την οδυνηρή αιμορραγία της μετανάστευσης που κόστισε τόσο πολύ σε οικονομικό, κοινωνικό και εργασιακό επίπεδο και δημιούργησε πνευματική φτώχεια στην πατρίδα μας.

Ονειρεύομαι μία Ελλάδα χαρούμενη και πρωτοπόρα, με δική της παραγωγή, με άνθιση των επιστημών, του πολιτισμού, της δημιουργίας και των καλών τεχνών. Να ξαναγίνει η χώρα μας πόλος έλξης της υφηλίου, όπου θα έρχονται πλέον να θαυμάζουν όχι μόνο τις Αρχαιότητες, αλλά και την σύγχρονη, δυναμική νέα εικόνα της!

Ποιες είναι οι άμεσες προκλήσεις στις οποίες πρέπει να ανταπεξέλθουμε ως χώρα και ως γενιά;

Τα μεγαλύτερα προβλήματά μας, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι δεν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, για να σεβαστούμε επιτέλους το περιβάλλον και να πάρουμε άμεσα μέτρα.

Επίσης χρειάζεται να γίνουμε υπεύθυνοι, αυστηροί στην κριτική μας και κυρίως αυστηροί με τον εαυτό μας και να αναζητήσουμε την τελειότητα καθώς επίσης και συνέργειες, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τις δουλειές μας καλύτερα. Να εργαζόμαστε ήσυχα αλλά με πάθος, συνεργατικά και ομαδικά, αλλά πάνω απ’ όλα με ηθικές αξίες.

"Να εργαζόμαστε ήσυχα αλλά με πάθος, συνεργατικά και ομαδικά, αλλά πάνω απ’ όλα με ηθικές αξίες"

Πώς θα πείσουμε τους Έλληνες του εξωτερικού να επιστρέψουν στην Ελλάδα;

Αυτοί που έφυγαν θα επιστρέψουν όταν δουν ότι οι κυβερνήσεις μας είναι σοβαρές και κάνουν πράξεις αυτά που υπόσχονται, καθώς επίσης και όταν δεν συντηρούν κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και υπάρχει διαφάνεια και σοβαρότητα στο επιχειρείν. Τότε η Ελλάδα θα έχει σοβαρότητα, με επιχειρήσεις και βιομηχανίες καινοτόμες και εναλλακτικές που θα σέβονται τον εργαζόμενο και το περιβάλλον, με λιγότερη γραφειοκρατία, και όταν αγκαλιάσουμε την αριστεία, τη διαφορετικότητα, τη δια βίου μάθηση και συνεχή εκπαίδευση, τότε θα έχουμε δημιουργήσει όλα τα εχέγγυα για να προσελκύσουμε τους Έλληνες του εξωτερικού, αλλά και τους παγκόσμιους επενδυτές.

Πείτε μας μια ιδέα που, εάν εφαρμοστεί, θα οδηγήσει την Ελλάδα πολλά βήματα μπροστά…

Να αποκτήσουμε όλοι μας φορολογική και περιβαλλοντική συνείδηση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Επίσης, η αλλαγή νοοτροπίας, η αγάπη και η αφοσίωση για την απασχόλησή μας είναι τα κλειδιά που θα ανοίξουν την πόρτα στην ανάπτυξη της χώρας μας. Να επικεντρωθούμε στο παρόν, να σεβόμαστε τους Νόμους, έτσι ώστε να συνεχίσουν τα έργα υποδομής στον τόπο μας με νέα τεχνολογία, να προστατεύσουμε άμεσα με ενέργειες το περιβάλλον μας που τόσο κινδυνεύει σε βάρος της δικής μας διαβίωσής.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: