Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τζανάκης: Ίσως έχουμε έως 200.000 ενεργά κρούσματα – Τι είπε για τις εκκλησίες το Πάσχα

Νίκος Τζανάκης: Στο 4ο κύμα ο ιός θα μας επισκεφθεί όλους μηδενός εξαιρουμένου - H διαφορά εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων

Νίκος Τζανάκης

Μείωση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού και των νοσηλειών μετά τις 20 του μήνα προβλέπει ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Τζανάκης σημείωσε ότι η κάμψη των διασωληνωμένων, αλλά και των θανάτων θα έρθει με μια χρονοκαθυστέρηση 2-3 βδομάδες μετά την κάμψη των κρουσμάτων και τα νοσοκομεία θα πιέζονται μέχρι τις 20/4. «Ελπίζω ότι θα σταματήσουμε γύρω στα 900 κρεβάτια».

Παρατεταμένη κορύφωση

Παράλληλα, ο καθηγητής τόνισε πως ζούμε μια παρατεταμένη κορύφωση του κορονοϊού, καθώς είναι μεγάλη η διασπορά, υπογραμμίζοντας πως το νούμερο των 200 χιλιάδων ενεργών κρουσμάτων εξάγεται από μια προσομοίωση που έχουν κάνει και που δείχνει πως τα κρούσματα είναι 4-6 φορές πιο πάνω από το αριθμό που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.

Προσοχή στη λειτουργία των ναών

Ο κ. Τζανάκης σημείωσε επιπλέον πως ίσως είναι και τριπλάσια από αυτά που ανακοινώνονται και ό,τι αν γινόταν τεστ σε όλο τον πληθυσμό θα ανακαλύπταμε 8000 – 9000 την ημέρα.  Τόνισε πως δεν τηρείται η καραντίνα και ότι καλύτερα είναι να συνεχίσουμε σε μια πιο χαλαρή λειτουργία.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι ο κάθε ναός το Πάσχα μπορεί να γίνει γενέτειρα πολλών κρουσμάτων. Σημείωσε πως η εκκλησία πρέπει να μπει προ των ευθυνών της – αν και είναι υπέρ της – και πως θα πρέπει να μην βάζει το κράτος μπροστά και να το πιέζει για τις λειτουργίες της.

Τέλος, αναφορικά με τις μετακινήσεις, σχολίασε πως η επιτροπή έχει όλα τα στοιχεία για να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Κλινικές δοκιμές με νέο μονοκλωνικό αντίσωμα για τη θεραπεία των ασθενών που νοσούν σοβαρά

Καθηγήτρια Α. Μπαρμπούνη στο mononews: Ασφαλές το άνοιγμα με τον τρόπο που γίνεται – Εύλογη η ανησυχία για τα εμβόλια

Κορονοϊός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ομάδα αυξημένου κινδύνου

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση