Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τουρκία: Στο τέλος της εβδομάδας η έναρξη των εμβολιασμών

Ερντογάν

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η Τουρκία θα ξεκινήσει τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 από την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως η Άγκυρα θα ξεκινήσει επίσης σταδιακά να αίρει τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, καθώς ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων μειώνεται.

Η χώρα έχει συμφωνήσει στην αγορά 50 εκατομμυρίων δόσεων του κινεζικού εμβολίου CoronaVac της Sinovac και έχει παραλάβει ένα αρχικό φορτίο 3 εκατομμυρίων δόσεων. Έχει παράλληλα συμφωνήσει να προμηθευτεί 4,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech με επιλογή προμήθειας 30 επιπλέον εκατομμυρίων δόσεων.

Μιλώντας έπειτα από ένα υπουργικό συμβούλιο στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε πως η διαδικασία εμβολιασμών θα ξεκινήσει την Πέμπτη ή την Παρασκευή σε ευθυγράμμιση με το πρόγραμμα εμβολιασμών που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Μάριος Θεμιστοκλέους: Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει δόσεις για τον εμβολιασμό 15.450.000 πολιτών

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τα ραντεβού για τον εμβολιασμό – Η διαδικασία για το κλείσιμο των ραντεβού