Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Diet & Fitness

Άσκηση: Ποιες είναι οι ανάγκες ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα

Η τακτική άσκηση είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς για την υγεία του. Παρέχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της συνολικής υγείας και της φυσικής κατάστασης, ενώ μειώνει τον κίνδυνο για πολλές χρόνιες ασθένειες.

 Για να έχετε το μέγιστο δυνατό όφελος, ακολουθήστε τις παρακάτω συστάσεις ανάλογα με την ομάδα στην οποία ανήκετε:

Για ενήλικες:

Προσπαθήστε να επιδίδεστε σε τουλάχιστον 30 λεπτά αερόβιας άσκησης τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Επίσης, κάντε ασκήσεις ενδυνάμωσης δύο φορές την εβδομάδα.

Για παιδιά και εφήβους:

Τα παιδιά και οι έφηβοι θα πρέπει να επιδίδονται σε 60 ή περισσότερα λεπτά φυσικής δραστηριότητας την ημέρα. Το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας θα πρέπει να είναι μέτριας έντασης αεροβική άσκηση.

Επίσης, θα πρέπει να κάνουν 3 ημέρες την εβδομάδα: έντονης έντασης αερόβια άσκηση, μυϊκή ενδυνάμωση και ασκήσεις ενδυνάμωσης οστών.

Άλλες ομάδες:

Οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες πρέπει να ελέγξουν με τον γιατρό τους το πόσο μπορούν να ασκούνται και τι είδους ασκήσεις θα πρέπει να κάνουν.

Οι άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν βάρος μπορεί να χρειαστεί να ασκηθούν περισσότερο. Πρέπει επίσης να προσαρμόσουν τη διατροφή τους, ώστε να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες από όσες προλαμβάνουν.

Όποιος έχει καιρό να ασκηθεί είναι καλύτερα να ξεκινήσει με ήπιους ρυθμούς και να τους αυξάνει σταδιακά. Όσο περισσότερο ασκηθεί, τόσο το καλύτερο, χωρίς ωστόσο να υπερπροσπαθεί κάνοντας υπερβολές.

Πηγή: NIH

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βρήκαν ποιο είδος άσκησης «καίει» τις περισσότερες θερμίδες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κι όμως, το γυμναστήριο “μικραίνει” τους μυς
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτή είναι η δραστηριότητα που λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδες