Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κορονοϊός: Στα 45 έτη μειώθηκε η μέση ηλικία των κρουσμάτων στην Ελλάδα

Νέα πτώση κατέγραψε την Κυριακή η μέση ηλικία των κρουσμάτων στην Ελλάδα, καθώς όλο και περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός των νεαρότερων ατόμων οι οποίοι μολύνονται από τον ιό.

Μέχρι χθες, 1 Αυγούστου, η μέση ηλικία των κρουσμάτων ήταν τα 46 έτη. Ωστόσο, με βάση την έκθεση της Κυριακής, η μέση ηλικία έπεσε στα 45 έτη.  Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι χθες 1.415 ασθενείς ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών, ενώ σήμερα ο αριθμός  τους αυξήθηκε κατά 37 άτομα και πλέον τα κρούσματα σε αυτή την ομάδα ανέρχονται σε 1.452. Επίσης, άλλοι 9 ανήλικοι (0-17 ετών) ανιχνεύθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό τους να φτάνει πλέον στους 288.

Στην αρχή της πανδημίας, η μέση ηλικία των κρουσμάτων στη χώρα ήταν τα 49 έτη. Από την άρση του lockdownπαρατηρείται μια σταδιακή μείωση, αποτέλεσμα της αδιαφορίας των νεαρότερων για τα μέτρα προφύλαξης.

Σήμερα, Κυριακή 2 Αυγούστου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 75 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Μόλις 4 εξ αυτών να ανιχνεύονται στις πύλες εισόδου της χώρας.