Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κορονοϊός: Υγειονομική βόμβα με 35 κρούσματα σε δομή στον Αμπελώνα Λάρισας

Συνολικά 35 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, στη δομή του Αριστέα στον Αμπελώνα Λάρισας, έπειτα από τη διενέργεια ιχνηλάτισης και rapid test.

Από τα 35, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, τα 22 αφορούν άτομα που περιθάλπονται στην δομή (από τα 59), τα υπόλοιπα 11 σε εργαζόμενους (από τους 49) και τέλος τα 2 αφορούν εργαζόμενους σε συνεργείο καθαριότητας που συνεργάζεται με την δομή.

Ο ΕΟΔΥ πριν λίγες ημέρες (την περασμένη Πέμπτη) εντόπισε τα πρώτα θετικά κρούσματα με αποτέλεσμα να γίνει η άμεση απομόνωση των περιστατικών αυτών σε ειδικές για τον συγκεκριμένο σκοπό κλίνες, με το προσωπικό να έχει εξειδικευτεί για την συγκεκριμένη περίσταση, ενώ οι ασθενείς παρακολουθούνται στενά από πνευμονολόγο.

Τα περισσότερα παιδιά της δομής, όπως αναφέρουν πληροφορίες του onlarissa, είναι απύρετα και σε καλή κλινική κατάσταση, μόνο δύο παρουσίασαν ακτινογραφικά στοιχεία αρχόμενης πνευμονίας και διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σε καλή επίσης κλινική κατάσταση.

Τέλος, ο ΕΟΔΥ έχει προγραμματίσει να κάνε ανά 2-3 ημέρες συνεχόμενα τεστ στην δομή μέχρι οι ασθενείς να βρεθούν αρνητικοί στον ιό.

Διαβάστε επίσης:

Τρεις γιατροί-βουλευτές ρίχνονται στην μάχη κατά του κορονοϊού

Εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca: Αποτελέσματα και προβληματισμοί

Σπέτσες: Μυστήριο με τη δολοφονία ενός 26χρονου – Ποιος ο ύποπτος